Jacques Vet zingt tijdens het Zondagmiddagpodium in De Schakel op 9 maart.
Jacques Vet zingt tijdens het Zondagmiddagpodium in De Schakel op 9 maart. Foto: Aram Goudsmit

donderdag 6 maart

Film in De Omval

Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol in The Secret Life of Walter Mitty, een inspirerend avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 7 maart

Muziek in De Omval

'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving, zijn heerlijke band De bende van Beuving en gemengd koor Carpe Diem uit Diemen. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Hardlopen

OostWestWelzijn geeft vandaag een gratis introductietraining 'Beginnen met hardlopen'. De training begint om 19.30 uur aan de Diemerkade 52-achterom. Als het wat voor je is, zijn er meerdere tijdstippen voor vaste training mogelijk. Aanmelden via oostwestwelzijn.com.

Wijzer in Diemen

Een nostalgische filmochtend in gebouw de Schakel. Frans Roffel draait 16 mm-(documentaire)filmpjes over Amsterdam en ons prachtige land. De filmochtend duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Entree € 2,50. Meer informatie: Cor de Best 06–54678741.

zaterdag 8 maart

Serve the City Diemen

StC Diemen wil graag van Diemenaren die zelfstandig wonen horen waar zij zelf noden zien. Daarom zijn ze vandaag van 11.30 tot 14.30 bij het winkelcentrum Diemerplein aanwezig om te horen hoe StC iets voor hen, of iemand in hun omgeving, zou kunnen betekenen.

Malala-loop

Op deze Internationale Vrouwendag organiseert PvdA-Diemen de Malala-loop, een wandeling geïnspireerd op het Afghaanse meisje Malala Yousafzai. Zij wilde graag naar school en werd daarom neergeschoten. Met de wandeling door Diemen wil de PvdA aandacht vragen voor het feit dat 32 miljoen meisjes wereldwijd niet naar school gaan, omdat ze meisje zijn. Om 12.30 uur verzamelen voor De Omval, de wandeling duurt ongeveer 30 minuten, waarna in het theater een hapje en een drankje en een speech door gastspreekster Rubina Boasman, Bestuurslid ROC van Amsterdam. Aanmelden kan via f.polsbroek@diemen.nl of m.sikkens@diemen.nl.

Elfjes

Energie, Liefde, Fantasie… Dat zijn zachte krachten die op Vrouwendag, zaterdag 8 maart, aandacht krijgen in De Ontmoeting. Tussen 11.00 en 13.00 uur worden vrouwen én mannen en kinderen uitgenodigd om te vieren dat we er voor elkaar kunnen zíjn in het leven. Er is veel verborgen eenzaamheid in Diemen. Onder ouderen, bij anderstaligen, langdurig zieken, maar ook bij kinderen. Op Vrouwendag willen de organisatoren laten ervaren dat er in Diemen ook veel initiatieven zijn om te verbinden, elkaar te leren kennen. Tijdens de bijeenkomst presenteren diverse groepen uit Diemen zich met hun initiatief om samen te werken en te delen, waarmee zij bijdragen aan een duurzame samenleving.

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om half negen 's morgens buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

zondag 9 maart

Muziek in De Omval

Fantasten staat al zeven jaar garant voor superenergieke, multidisciplinaire voorstellingen met dans, mime, spel, bewegend beeld en livemuziek. 'Isolement' is de vijfde voorstelling van het theatergezelschap en verbeeldt dit thema zoals u van haar gewend bent: visueel kleurrijk, muzikaal, dansant en met humor. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 14,-. Reserveren via ww.theaterdeomval.nl.

Bingo

Cafe restaurant Roediez organiseert een bingomiddag voor jong en oud. Aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis. Er zijn schitterende prijzen te winnen. Inlichtingen: 020-8450483.

Zondagmiddagpodium 50+

De Diemense zanger Jacques Vet treedt weer op in gebouw De Schakel. Hij zorgt voor een portie meezingers, dansnummers en ook een aantal mooie luisterliedjes. Iedereen is van harte welkom om te dansen en van zijn muziek te genieten van 14.30 tot 16.30 uur. Entree € 3,-. Meer informatie bij Rens Tas: 06-22563192.

maandag 10 maart

Ponykamp

In de zomervakantie organiseert Vereniging Manege de Eenhoorn in Diemen ponykampen voor kinderen vanaf acht jaar. Deze zijn iedere week (van 7 juli tot 11 augustus) van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Naast ponyrijden gaan de kinderen zwemmen, spelletjes doen en nog veel meer leuks. De ponykampen zijn zowel voor leden als voor niet-leden en voor beginners en kinderen met ervaring. Kinderen moeten wel acht jaar of ouder zijn. Kijk voor meer informatie op www.manegedeeenhoorn.com.

woensdag 12 maart

Opvoeden & Zo

In De Brede HOED wordt een cursus gegeven voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. De cursus behandelt o.a. positief omgaan met je kind, luisteren, grenzen stellen, belonen en straffen. De cursus is gratis en bestaat uit 6 bijeenkomsten die beginnen om 19.30 uur en 2 uur duren. Opvoeden & Zo wordt gegeven door Carien Ruijter, pedagogisch adviseur in Diemen. Aanmelden via cruijter@ggd.amsterdam.nl of 020-5555848.

Film in De Omval

Ben Stiller regisseert en speelt de hoofdrol in 'The Secret Life of Walter Mitty', een inspirerend avontuur over het ware potentieel dat in iedereen schuilt. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Lezing in bieb

De 79e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart. Het thema is Reizen, het motto: Ondertussen ergens anders. Jelle Brandt Corstius komt naar de bibliotheek in Diemen. Vanaf 20.00 uur is hij te gast om te vertellen over zijn reisboeken en het essay dat hij speciaal voor deze Boekenweek heeft geschreven. Lezing in samenwerking met Boekhandel Bruna in Diemen. Toegang € 10,00 / met OBA-pas of Stadspas € 5,00. Reserveren aanbevolen, via 020-6902353 of die@oba.nl.

donderdag 13 maart

Film in De Omval

Shell gaat over de zeventienjarige Shell die leeft te midden van de Schotse Hooglanden. Hier, geïsoleerd van de rest van de wereld, woont en werkt ze in het pompstation van haar vader. Nu Shell bijna volwassen is, krijgt ze aandacht van twee mannen: leeftijdgenoot Adam en de gescheiden vader Hugh. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8.-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 14 maart

Rijbewijskeuring

Senioren die een oproep hebben ontvangen voor een rijbewijskeuring kunnen vandaag terecht in wijkcentrum 't Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan. De keuring kost € 30,-. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 06-20670105. Het keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag, is verkrijgbaar bij de gemeente en via het internet op mijn.cbr.nl (inloggen via DigiD).

Politiek speeddaten

Om zwevende kiezers te helpen bij het maken van een keuze of voor vragen en suggesties aan kandidaat-raadsleden is er de gelegenheid om te speeddaten met hen. In Grand Café Blauw kunnen inwoners van Diemen van 20.00 uur tot 21.00 uur in een aantal korte rondes vragen stellen aan (kandidaat-)raadsleden van alle politieke partijen in de gemeenteraad. Belangstellenden kunnen zo binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Cabaret in De Omval

Emilio Guzman speelt 'Een dunne dekmantel'. Emilio wordt ook wel Socialio genoemd. Hij is vriendelijk, bindend en bovenal conflictvermijdend. Maar nu heeft Guzman geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos! De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 15 maart

Serve the City

StC Diemen gaat samen met mensen die begeleiding bij het wonen krijgen vanuit HVO Querido naar het Tropenmuseum. Zij zoeken nog begeleiders. Het bezoek duurt van 11.00 tot 15.30 uur. Meer informatie op www.stcdiemen.nl.

Muziek in De Omval

Wat zou er gebeurd zijn als The Beatles na hun laatste album Abbey Road gewoon bij elkaar waren gebleven? De Beatles tributeband Her Majesty - met in de gelederen de populaire singer-songwriter Bertolf - fantaseert hierover tijdens het swingende theaterconcert 'Back to Abbey Road'. Het concert begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 15,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 16 maart

Computerclub

Computerclub Minerva houdt de maandelijkse bijeenkomst in Het Noorderlicht, van 11.00 tot 14.00 uur.

Toneel in De Omval

Albertine de Kanter, Annelies van der Bie en Stef Feld spelen 'Slotakkoorden'. Niet één, maar twee voorstellingen. 'Naar Padua', over het huwelijk van een middelbaar echtpaar dat zijn beste tijd heeft gehad. 'Dicht bij jou' gaat over een ouder echtpaar waarvan de vrouw dementeert. De voorstelling begint om 14.00 uur, een kaartje kost € 19,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 19 maart

Muziek in De Omval

Beppe Costa, bekend muzikant, acteur en componist, speelt 'Vroeger was ik kosmonaut'. Costa speelt afwisselend bij Orkater, RO-theater, film en televisie (Ja Zuster, Nee Zuster (2002), Koefnoen, t Schaep met de 5 Pooten en Villa Achterwerk), heeft de fantastische band Meral's Harem opgericht. Dit is zijn tweede keer soloprogramma. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 13,-. Reser


veren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 20 maart

Film in De Omval

'Philomena' vertelt het waargebeurde verhaal van Lee, een zwangere vrouw in het Ierland van de jaren vijftig. Een hartverwarmend, komisch drama dat op diverse filmfestivals door zowel pers als publiek omarmd werd. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 21 maart

Creatief Diemen

Van 19.00 tot 22,00 uur geven Mary en Ilona een creatieve workshop in inspiratiecentrum El'sina. Het thema is Pasen en met vilt kunnen er versieringen voor aan een paastak worden gemaakt. Kosten € 19,95, aanmelden voor 18 maart via workshopindiemen@gmail.com of 06-38025284.

Muziektheater in De Omval

Ruim 35 jaar na hun eerste optreden komen de drie oprichters van de groep Purper bijeen voor een ongedwongen samenzijn met liedjes en acts van toen en nu. Erik Brey, Haye van der Heyden en Jan Dagevos spelen 'Toen we jongens waren'. De voorstelling begint om 20.30 uur, een kaartje kost € 17,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.