Waarom moeten de inwoners van Diemen per se op uw partij stemmen?


Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Negen partijen strijden om de 21 zetels. In de aanloop daarnaar vraagt het DiemerNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties.

Deze week krijgen de partijen de kans om de kiezer voor zich te winnen. De vraag luidt: waarom moeten de inwoners van Diemen per se op uw partij stemmen? (en waarom niet op de andere partijen).

Meer horen van de partijen? Kom dan aanstaande zaterdag 8 maart naar De Omval. Daar gaan de lijsttrrekkers van alle partijen tussen 14.00 en 16.00 uur in debat in het DiemerNieuws lijsttrekkersdebat. Iedereen is welkom.

De bewoners van Diemen moeten op de VVD stemmen omdat de VVD vindt dat Diemenaren goed moeten worden geïnformeerd en tijdig worden betrokken bij besluitvorming. De VVD is daarbij voor keuzevrijheid en vindt het dus een goede zaak dat er nu eindelijk een tweede supermarkt lijkt te komen in het winkelcentrum.

De VVD wil dat de parkeertarieven laag blijven in Diemen. Het betaald parkeren mag niet als melkkoe worden gebruikt. De VVD is voor parkeertarieven gebaseerd op minuten, dus niet naar boven afronden op een kwartier of een half uur.

Na de enorme lastenverhoging gedurende de afgelopen vier jaar met zo'n 20% door de huidige coalitie, is het tijd om rekening te houden met de portemonnee van alle Diemenaren. Met de VVD in het college bent u hiervan verzekerd. Prioriteiten hierbij zijn de beperking van de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting.

De VVD Diemen wil samenwerken met andere gemeenten waarbij de zelfstandigheid van Diemen voorop staat. Bij een juiste keuze van samenwerkingspartners zal dit leiden tot verbetering van kwaliteit van de dienstverlening en de lagere kosten voor de Diemenaren. Samenwerking zal er ook toe leiden dat de extra zorgtaken die richting de gemeente komen goed kunnen worden uitgevoerd en dat iedereen de zorg krijgt die noodzakelijk is.

De VVD ziet graag een nauwere samenwerking tussen lokale ondernemers en de overheid om gemeenschappelijke doelen zoals werkgelegenheid te realiseren.

Voor de VVD is handhaving van regels een kerntaak van de gemeente. Maar regels die niet te handhaven zijn moeten worden afgeschaft.