Internationale Vrouwendag in Diemen

DIEMEN - Zaterdag worden er twee bijeenkomsten gehouden in het kader van Internationale Vrouwendag. PvdA Diemen organiseert de Malala-loop en in De Ontmoeting wordt een bijeenkomst gehouden waar diverse groepen uit Diemen zich presenteren. Iedereen is welkom.

De Malala-loop, die om 12.30 uur voor De Omval begint, is geïnspireerd op de Afgaanse Malala Yousafzai. Zij wilde graag naar school en werd daarom neergeschoten. PvdA Diemen wil samen door Diemen wandelen om aandacht te vragen voor het feit dat 32 miljoen meisjes wereldwijd niet naar school gaan, omdat ze meisje zijn. De wandeling duurt ongeveer een half uur, waarna in De Omval nog een speech volgt door gastspreekster Rubina Boasman, bestuurslid van het ROC van Amsterdam. Aanmelden via f.polsbroek@diemen.nl of m.sikkens@diemen.nl.

In De Ontmoeting staan van 11.00 tot 13.00 uur energie, liefde en fantasie centraal. Deze Vrouwendag heeft als motto: 'Elf! Het hoeft niet altijd zelf, twee keer één is leuker dan alléén!' Er is veel eenzaamheid in Diemen en de organisatoren willen laten zien dat er in Diemen ook veel initiatieven zijn om te verbinden en elkaar te leren kennen. Via het delen van een ladder (Peerby) of een auto (Snapcar) bijvoorbeeld, of klussen (Serve the City), een buurtmoestuin (Prinses op de Erwt) of koken voor een ander (Thuis afgehaald).