Selectie SV Diemen traint vol overtuiging.
Selectie SV Diemen traint vol overtuiging. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen wacht acht finales

DIEMEN - Het eerste zondagteam van SV Diemen staat enkele spannende maanden te wachten. In de resterende acht competitiewedstrijden van het seizoen zullen de nodige punten moeten worden behaald om in de derde klasse te blijven. Zondag speelt SV Diemen tegen DSS. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Na 18 van de 26 wedstrijden staat SV Diemen op de 14e en onderste plaats in de derde klasse C. De ploeg van trainer Robin Ernest heeft twaalf punten. De achterstand op de nummer 13 en nummer 12 is miniem. SV Nieuw West, dat op plaats 13 staat, heeft dertien punten, de nummer 12 Sporting Martinus heeft veertien punten behaald. RCH staat op plaats 11 met negentien punten.

De ploegen die op de plaatsen 13 en 14 eindigen degraderen naar de vierde klasse. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie. De nacompetitie lijkt voor SV Diemen het hoogst haalbare, want nummer 10 DSS heeft inmiddels 23 punten.

SV Diemen was afgelopen zondag vrij en won de week daarvoor met 1-4 bij RKDES. Dat was de eerste zege na een reeks waarin teleurstellende resultaten werden geboekt. De hoop is dat die zege een omslagpunt kan zijn. SV Diemen wacht nu acht finales in de competitie waarin directe degradatie kan worden voorkomen. Trainer Robin Ernest heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. "De selectie is nu bijna weer compleet en dat betekent dat ik tussen spelers kan kiezen. Dat is lange tijd niet het geval geweest. De spelers weten waar wij staan en weten ook wat er nu moet gebeuren. Dat is heel belangrijk. Onze doelstelling is om directe degradatie te voorkomen en wij zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken. In de nacompetitie beginnen alle ploegen met 0 punten en hebben wij het in eigen hand."

Robin Ernest verlaat SV Diemen aan het einde van dit seizoen. Hij heeft er dan drie jaar als trainer van de club opzitten. Hij wordt volgend seizoen opgevolgd door Marc Stuut.