SV Zeeburg trekt veel nieuwe jeugdleden

DIEMEN - Het gaat goed met handbalvereniging SV Zeeburg. Er heeft zich de laatste maanden een flink aantal nieuwe leden bij de vereniging in Diemen aangemeld. Het betreft met name leden die uitkomen in de jeugdafdeling.

Volgens voorzitter Giovanni Douven is de komst van de nieuwe leden een bevestiging dat het beleid van de club goed is. "Tijdens dit seizoen is er een volledig meisjesteam bijgekomen. Dit team speelt nu als de A2 in de competitie. Daarnaast zijn er ook diverse spelers bijgekomen die nu in andere jeugdteams uitkomen. We hebben ervoor gekozen om de ontwikkeling (en niet de prestatie) van de leden en teams centraal te plaatsen in ons technisch beleid en dat oogst alom waardering bij ouders en leden."

De B1 van de meisjes van SV Zeeburg speelt op het hoogste niveau in de jeugddivisie. De eerste teams van de Dames, A en B, gaan met Pinksteren naar een internationaal toernooi in Duitsland en er worden ook voor de jongste jeugd vele activiteiten georganiseerd.


"Tevens investeren we veel in de technische staf. Alle trainers zijn gediplomeerd en we proberen de kwaliteit van de spelers te verbeteren. Alex Vaassen, de bondscoach van het Nederlands jeugdteam, is een aantal keren per maand aanwezig tijdens de trainingen van de jeugd van SV Zeeburg. Hij geeft onze eigen trainers advies waardoor de kwaliteit van de trainingen steeds beter wordt. Hij leidt ook een aantal beleidsavonden waardoor de betrokkenheid van de leden en de commissies bij de vereniging nadrukkelijk gestimuleerd worden. Dit past bij onze ambities", aldus Douven.

SV Zeeburg heeft begin dit jaar de plannen voor een nieuw clubgebouw gepresenteerd. Dit houdt in dat het huidige, verouderde clubgebouw ingrijpend wordt verbouwd. Later dit jaar beschikt SV Zeeburg over een prachtig nieuw clubgebouw met een terras met uitzicht op twee velden waarop wordt getraind en wedstrijden worden gespeeld. SV Zeeburg zal op korte termijn de omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen en de opstalovereenkomst met de gemeente tekenen. Het is de bedoeling dat er dit voorjaar gestart wordt met de werkzaamheden.

De teams van SV Zeeburg zijn momenteel bezig met de zaalcompetitie en er zijn weer enkele kampioenen te melden. Zo worden de Dames 2, de C3 en de E1 komend weekend kampioen en eindigen bijna alle overige teams in de top van hun poule. Over enkele weken begint de veldcompetitie weer.