Micha Worms (links) in Micha's Kids Fashion.
Micha Worms (links) in Micha's Kids Fashion. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe zaak met kinderkleding en kleding voor baby's krijgt positieve reacties

DIEMEN - Micha's Kids Fashion is sinds vorige week zaterdag gevestigd in winkelcentrum Diemerplein. De officiƫle opening vond zaterdagmiddag plaats.

De zaak die kinderkleding en kleding voor baby's verkoopt is eigendom van de familie Worms uit Diemen. Micha's Kids Fashion was tot medio februari gevestigd in winkelcentrum Diemen-Noord aan het Gruttoplein.

Micha Worms, de jongste zoon van Ruben en Monique Worms, is dagelijks in de winkel aanwezig. Zijn vader en moeder helpen vaak mee in de zaak. Schoondochter Caitlyn, vriendin van de oudste zoon, helpt mee op de vrijdag. Ruben Worms legt uit waarom de zaak van Diemen-Noord naar het centrum is verhuisd.

"Wij hebben heel prettig in het winkelcentrum in Diemen-Noord gewerkt. Wij hebben er een klantenkring opgebouwd en veel mensen leren kennen. Maar wij zien veel meer groeimogelijkheden in winkelcentrum Diemerplein. We merken dat de mensen in dit winkelcentrum echt gaan winkelen en ik ben overtuigd van de potentie van dit winkelcentrum. Er zijn de laatste tijd weer nieuwe zaken bijgekomen en er komen nog meer ondernemers bij. Het wordt hier steeds drukker."

Micha's Kids Fashion richt zich op baby's en kinderen van nul tot en met veertien jaar. Ruben: "Wij verkopen merkkleding voor, zeg maar, het middensegment." Hij somt de merken op die in de winkel verkrijgbaar zijn: "Mim-Pi, Retour, Geisha, My Brand, Antony Morato, Circle of Trust en Blue Rebel. Daarnaast verkopen wij vier merken voor baby's: Baby Face, IDO, Banpidano en Bam Bam."

Micha's Kids Fashion heeft ruim anderhalf jaar in Diemen-Noord gezeten. De familie Worms heeft het assortiment in de winkel afgestemd op de wensen van klanten. "Wij hebben ons assortiment de afgelopen anderhalf jaar aangepast", aldus Ruben. "Wij hebben gereageerd op de wensen en opmerkingen van onze klanten."

Op zaterdag 22 februari opende de zaak de deuren. De officiƫle opening vond afgelopen zaterdagmiddag plaats. Tijdens de druk bezochte openingsreceptie werd voor de winkel een kindermodeshow gehouden die veel belangstelling trok. De modeshow werd georganiseerd door Julika van dansschool Black en White uit Diemen.

De familie Worms is zeer blij met de nieuwe zaak. Ruben: "Er zijn erg veel mensen binnen geweest om even te kijken of om een of meerdere artikelen te kopen. Wij verwachten veel van onze nieuwe zaak. Wij zitten op een goede locatie en er lopen hier veel mensen langs. Het aantal mensen dat wij hebben mogen ontvangen is boven verwachting. De reacties waren ook heel positief. Deze zaak is ruimer dan onze vorige zaak. Op zaterdag en woensdag is het tot dusver heel druk geweest. Woensdagmiddag zijn de kinderen vrij en ook de markt zorgt voor extra klandizie. De markt wordt altijd goed bezocht, ook door mensen van buiten Diemen. Ik merk dat wij daar als winkeliers ook profijt van hebben. De winkels en de markt versterken elkaar." Ruben Worms en zijn vrouw Monique zijn al jaren actief in de mode. Zij zijn beiden begonnen als verkoper in modewinkels in het centrum van Amsterdam, onder meer in zaken in de Kalverstraat en op de Nieuwendijk. Zo'n twaalf jaar geleden begonnen zij met een agentuur van het kinderkledingmerk Mim-Pi. Zij werken vanuit het World Fashion Centre in Amsterdam en leveren artikelen aan zo'n 250 winkels in het land.