Judith Langenberg en Anja van Diemen voor hun zaak JA Leuk!
Judith Langenberg en Anja van Diemen voor hun zaak JA Leuk! Foto: Trudy Kroese

Hippe kledingzaak JA Leuk! in trek bij dames

DIEMEN - Judith Langenberg en Anja van Diemen hebben donderdagavond hun nieuwe zaak JA Leuk! geopend in winkelcentrum Diemerplein. De openingsreceptie van de nieuwe modezaak voor dames trok veel belangstellenden.

Anja van Diemen is bij de meeste inwoners van Diemen bekend. Zij is eigenaar van modezaak Basic-Line in het winkelcentrum en samen met haar dochter Nikki eigenaar van Salon van Diemen, de kapsalon die naast Basic-Line is gevestigd. Judith Langenberg werkt al enige tijd bij Basic-Line.

Anja van Diemen hoopt dat JA Leuk! een positieve invloed heeft op het gedeelte van het winkelcentrum waar haar zaken zijn gevestigd. Toen Judith en Anja de mogelijkheid kregen om de winkelruimte naast de Douglas te huren, gingen zij nadenken over een concept dat een toegevoegde waarde voor het winkelcentrum heeft. De slogan van JA Leuk! luidt dan ook niet voor niets: 'Hip voor de kleine knip'.

Anja: "Wij verkopen hippe kleding en accessoires zoals shawls, tassen, hoeden, schoenen en sieraden die maximaal veertig euro kosten. Er is geen enkel artikel in de zaak te vinden dat meer dan veertig euro kost."

Anja en Judith zijn door hun jarenlange ervaring zeer thuis in de mode. Elke veertien dagen gaan zij naar Parijs. In de Franse hoofdstad zoeken zij bij leveranciers waarmee zij goede contacten hebben kledingstukken en accessoires uit die exact in de formule van JA Leuk! passen.

"Nee, JA Leuk! en Basic-Line zijn geen concurrenten van elkaar. Het zijn zaken met verschillende concepten die elkaar juist aanvullen. Wij richten ons overigens op vrouwen van alle leeftijden: wij streven ernaar dat een vrouw hier samen met haar dochter of kleindochter kan slagen", aldus Anja.

Judith is verbaasd over de enorme toeloop. "Donderdagavond hebben wij tijdens de openingsreceptie al veel artikelen verkocht en toen wij vrijdag om 09.00 uur open gingen was het meteen heel druk. De aanloop heeft ons beiden verrast."

Judith heeft niets te veel gezegd, want het is deze vrijdagmiddag heel druk in de zaak. De dames die aanwezig zijn passen kleding of vragen advies aan Anja, Judith en haar dochter Yasmin. Een moeder en dochter staan bij de kassa en rekenen vijf artikelen af. Zij betalen in totaal negentig euro. Zij zijn enthousiast over de nieuwe zaak. "Ja, ik vind deze zaak een aanwinst voor het winkelcentrum", aldus de dochter. "Er hangt hier veel mooie en hippe kleding. Wij zullen zeker vaak terugkomen."