Rachel, Tessa, Elles, Elise en Irene.
Rachel, Tessa, Elles, Elise en Irene. Foto: Trudy Kroese

Studenten helpen Stichting Loswalfestival

DIEMEN - Vijf studenten Vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Inholland in Diemen helpen de komende maanden mee aan de organisatie van het Loswalfestival. Ook tijdens het festival zijn zij in Diemen aanwezig. Zij werken nauw samen met de Stichting Loswalfestival.

Het gaat om Elise Rooijakkers, Irene Smits, Elles van Wieren, Rachel Cornelisz en Tessa van der Wurff. De vijf studenten wonen geen van allen in Diemen, maar Irene kent de gemeente goed, omdat haar vriend daar woont. Zij heeft in het verleden het Diemer Festijn bezocht en kent ook de plaatselijke horecazaken.

Enquête
De dames zijn momenteel bezig met een enquête onder inwoners en ondernemers in Diemen. Zij peilen hun belangstelling voor het Loswalfestival en vragen hen naar de sterke en minder sterke punten van het evenement. Ook verzoeken zij mensen ideeën in te brengen waarmee het festival nog aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Guerrilla-marketing
De studenten zullen de komende maanden diverse keren op een speciale wijze aandacht vragen voor het Loswalfestival via een zogenaamde guerrilla-marketingactie. Dit komt erop neer dat zij met heel weinig middelen het maximale effect willen bereiken. De opzet van deze acties is om de aandacht van veel mensen te trekken met het gevolg dat het Loswalfestival 'the talk of the town' wordt.

Toekomst
De vijf studenten hebben hun toekomstplannen nog niet tot in detail uitgestippeld. De meesten van hen willen na afronding van hun studie evenementen organiseren. Een aantal van hen hoopt een eigen bedrijf te starten en op die wijze evenementen te organiseren. Elles van Wieren wil ook een eigen bedrijf opzetten, maar geeft er de voorkeur aan dit te doen in een land waar de zon vaak schijnt.