Een van de grootste ergernissen is het parkeerbeleid en zoals het tegenwoordig dreigt te worden in Diemen, geldt de wet van de sterkste.

Er wordt weinig of geen rekening gehouden met omstandigheden waarin mensen verkeren in de samenleving. Wie sterk is, kan en mag alles. Dit komt ook sterk tot uitdrukking in het parkeerbeleid. Degenen die klagen zijn de mensen die minder te besteden hebben. Als je in het bezit bent van een auto wil het nog niet zeggen dat je tot de rijken in de samenleving behoort.

Maar dan moet je maar zien waar je je auto laat als je in het centrum voor je boodschappen moet zijn. Dan moet je eerst betalen voor het parkeren en dan maar zien waar je het goedkoopst boodschappen haalt. Voor mij is de blauwe zone een goede oplossing. Het is tenminste duidelijk en houdt de mensen die van ver weg komen om hier in Diemen hun auto's te parkeren en verder niets met Diemen hebben buiten de deur. Voor de inwoners van Diemen moet er op het gebied van parkeren een meer sociaal beleid komen. Betaald parkeren voordat je boodschappen kunt doen is natuurlijk uit den boze. Dat moet zeker afgeschaft worden, omdat dit niet getuigt van een sociaal beleid. Niet voor de mensen die weinig te besteden hebben.

De politieke partij Sociaal Diemen zal haar nek uitsteken om samen met de burgers in Diemen op te komen tegen dit beleid.