Diemen is een aantrekkelijke parkeerplek voor veel mensen die in Amsterdam of op Schiphol moeten zijn. Daarom is parkeerbeleid noodzakelijk. Voor de PvdA staan hierbij 3 dingen centraal:

Doel is voldoende parkeerplek voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

De gemeente maakt geen winst op parkeren, de auto is geen melkkoe.

Ook voor je 2e of 3e auto is een vergunning mogelijk.

De blauwe zone is voor de meeste plekken een goede oplossing. Aanleg, onderhoud en administratie zijn goedkoop en leiden tot lage kosten voor een vergunning. Forenzen en andere langparkeerders worden met een blauwe zone voldoende geweerd. Bij de sportcomplexen is twee uur vaak te kort, daar geldt een tijd van vier uur.

Dagelijks komen zo'n 2000 mensen met de auto naar het centrum. Met de komst van de door de PvdA gewenste 2e supermarkt wordt dat meer. Om daar voldoende plek voor te hebben is er een parkeergarage die wordt betaald door de gebruikers. Rondom het winkelcentrum wil de PvdA dat kort parkeren op straat mogelijk is. Dat doen we met betaald parkeren. Met betaald parkeren is er dus altijd plek voor bezoekers die heel kort in het centrum willen zijn. Dat is ook goed voor de winkeliers.

Goedkoop

De PvdA vindt dat jaarlijks getoetst moet worden of het beleid nog werkt. Wanneer nodig wordt het aangepast. Ook in de blauwe zone moet er voldoende handhaving zijn.