Squashbanen worden intensief  gebruikt.
Squashbanen worden intensief gebruikt. Foto: Yannick uit den Boogaard

Sportcentrum is in trek


DIEMEN - Sportcentrum Wethouder F.B. Duran heeft de eerste twee maanden van dit jaar opnieuw meer bezoekers getrokken. Vorig jaar kwamen er al 20 tot 25 procent meer mensen naar het sportcentrum dan het jaar daarvoor. Dit heeft uiteraard een positief effect op de inkomsten van het sportcentrum, dat eigendom is van de gemeente Diemen.

Jos Muller, manager Sportbedrijf van de gemeente: "Wij zijn de laatste twee jaar veel nieuwe activiteiten gestart die duidelijk aanslaan. Dan denk ik onder andere aan het maandelijkse discozwemmen voor jongeren tot 14 jaar. Afgelopen vrijdagavond waren er 176 bezoekers, het discozwemmen trekt maandelijks tussen de 170 en tweehonderd bezoekers. Een aantal kinderen viert dan ook een partijtje."

Elke dinsdagmiddag is er zwemmen voor vrouwen. Ook dit blijkt een succes. Er zijn dan ook veel niet-allochtone vrouwen aanwezig. Muller geeft aan dat zwemlessen de meeste inkomsten voor het sportcentrum genereren. "Veel kinderen uit de wijk IJburg zitten bij ons op zwemles, dat geldt zowel voor reguliere lessen als turbozwemmen. IJburg heeft geen zwembad."

De squashbanen worden ook druk bezocht. "Sinds begin dit jaar kunnen mensen ook aan soccersquash doen, een combinatie tussen squash en voetbal. Dat idee is van een collega gekomen, die had gelezen dat er in Heemskerk aan deze vorm van sport werd gedaan. Verder zijn er ook veel jongens die in de avonduren de zaal huren om onderling te gaan zaalvoetballen." Muller en zijn collega's treffen steeds vaker studenten in het sportcentrum aan. "Ik denk dat er ook studenten van Campus Diemen Zuid bij zijn. Wij informeren de studenten die daar wonen regelmatig over onze activiteiten. Wij proberen steeds op de wensen van onze bezoekers in te spelen. Elke drie maanden overleggen wij met z'n allen en inventariseren wij welke activiteiten wel aanslaan en voor welke activiteiten minder belangstelling is."