Spelers SV Diemen vieren een treffer.
Spelers SV Diemen vieren een treffer. Foto:

Eindelijk weer overwinning voor SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft na een moeizame reeks weer eens een overwinning weten te boeken. In Kudelstaart werd RKDES verdiend verslagen: 1-4

Op een moeizaam bespeelbaar veld had de thuisploeg in de eerste helft het beste van het spel. SV Diemen had met stevige wind tegen moeite om de spitsen te bereiken en grossierde in slordige passes. RKDES probeerde met een verzorgde opbouw via de flanken gevaar te stichten, maar met name beide backs van SV Diemen stonden hun mannetje waardoor het eerste half uur verstreek zonder echte kansen.
Na een half uur ontbrandde de wedstrijd. Mark Schut reageerde namens de thuisploeg attent bij een corner en tekende de 1-0 aan. Binnen de minuut stond het alweer gelijk toen Dennis van Bree werd gevonden door Van Asselt en eerstgenoemde heel beheerst de keeper passeerde. Hierna leek SV Diemen de wedstrijd onder controle te krijgen en werd RKDES wat vroeger vastgezet.

Na de rust had SV Diemen met de wind in de rug de overhand. Met name spits Van Bree was een plaag voor de verdediging met enkele prachtige passeerbewegingen. Collega-spits Stobbelaar had al een grote kans op de voorsprong laten liggen toen Richard Grifhorst op aangeven van Minnema de verdiende 1-2 kon maken. SV Diemen nam geen gas terug en kreeg de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar was slordig in de afwerking.

Het was aanvoerder Van Asselt die zijn ploeg in veilige haven schoot. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en besloot vanaf eigen helft (!) uit te halen: de bal vloog prachtig over de keeper in het doel, waarmee de wedstrijd was beslist. Wederom Van Asselt gaf de uitslag nog wat extra glans door op aangeven van Stobbelaar de eindstand te bepalen op 1-4.

Met de drie punten houdt Diemen kans op lijfsbehoud. Er zullen nog wel aardig wat punten behaald moeten worden.