De hamburgers waren in trek.
De hamburgers waren in trek. Foto: Trudy Kroese

D66 houdt studentenavond op Campus Diemen Zuid

DIEMEN - De studentenbijeenkomst van D66 in Grand Café Berlin op Campus Diemen Zuid is goed bezocht.

Belangstellenden genoten woensdag aan het begin van de avond van de door D66 beschikbaar gestelde hamburgers en drankjes en namen daarna deel aan het debat. Deelnemers aan het debat waren Kees Verhoeven, lid van de Tweede Kamer en campagneleider van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen, Ruben Wassink van Jonge Democraten en Jeroen Klaasse, lijsttrekker van D66 in Diemen. Het debat stond onder leiding van Mart Roumen, inwoner van Diemen die op plaats 7 van de kandidatenlijst van D66 staat.

Voordat het debat begon bakten D66-leden de hamburgers voor Grand Café Berlin. De belangstelling was zo groot dat D66-raadslid Kai de Haan snel nog even naar de supermarkt ging om extra hambugers in te slaan. Er werden meer dan tweehonderd hamburgers gegeten.

Tijdens het debat bleek dat veel studenten weinig waarde hechten aan de zelfstandigheid van Diemen. Zij vinden het geen probleem als Diemen onderdeel wordt van Amsterdam. Jeroen Klaasse legde hen uit wat de voordelen zijn van een zelfstandige gemeente Diemen: een eigen bestuur en korte lijnen tussen de burger en de politiek. Kees Verhoeven maakte duidelijk dat D66 landelijk voorstander is van grotere gemeenten, maar hij wilde voor Diemen wel een uitzondering maken. Een aardig gebaar, waar niet te veel waarde aan moet worden gehecht. Opvallend was verder dat een aantal vrouwelijke bewoners van de campus zich niet altijd veilig voelt op het station en omgeving. Een belangrijk signaal.

Na het debat was er een optreden van een band en een diskjockey. En zoals het bij een studentenbijeenkomst hoort gingen veel bezoekers pas na middernacht weg.