Kans op tweede supermarkt
in winkelcentrum Diemerplein

DIEMEN - De kans lijkt aanzienlijk dat er in winkelcentrum Diemerplein een tweede supermarkt komt. Dit heeft wethouder Lex Scholten donderdag aan de gemeenteraad verteld.

Scholten legde uit dat de eigenaars van de winkelpanden die geen eigendom zijn van Delta Lloyd de handen ineen hebben geslagen en ernaar streven om het mogelijk te maken dat zich een tweede supermarkt in het winkelcentrum vestigt. Het gaat hier om de eigenaars van de winkelpanden van Happy China tot en met Dr. Shoe. Om ruimte voor een supermarkt te creëren zal een aantal ondernemers in dat deel van het winkelcentrum naar een andere plek dienen te verhuizen. Hiervoor is ruimte omdat er aan die kant winkelpanden leegstaan. Een voorbeeld hiervan is het pand waar in het verleden Bruna was gevestigd. Bruna is verhuisd naar aan andere plek in het winkelcentrum. Scholten vertelde dat de eigenaars van die winkelpanden in gesprek zijn met kandidaten die er een supermarkt willen starten. De wethouder noemde geen namen van geïnteresseerde partijen, maar heeft goede hoop dat het overleg tot het gewenste resultaat leidt. Scholten heeft de drie kandidaten inmiddels ook gesproken.

Hoewel de gemeente geen partij is, praat zij wel regelmatig met eigenaar Delta Lloyd en Winkeliersvereniging Diemerplein over mogelijkheden om het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken voor de klanten en ondernemers.

Vervolg op pagina 2