De Meeuwen succesvol bij sprintkampioenschappen

DIEMEN - Tijdens de regionale sprintkampioenschappen die zondag werden gehouden waren de zwemmers van De Meeuwen wederom zeer succesvol.

De Meeuwen bracht maar liefst twaalf medailles mee naar Diemen. Tijdens de series die al in de vroege ochtenduren werden gezwommen, bleek dat hoofdtrainer RĂ©mon Hofstee de juiste koers heeft ingezet met zijn ploeg. Van de 29 starts waren er maar liefst twintig goed voor de avondfinales. Ook de jongste zwemmers van De Meeuwen waren in groten getale aanwezig tijdens de sessies voor hun leeftijd, die tussen de middag werden gezwommen.

Een groep van twaalf zwemmers had limieten voor 24 starts. De jonge Dominique de Bonis (8) gaf haar visitekaartje af met maar liefst drie medailles, waaronder het goud op de 50 meter rugslag. Tijdens de avondfinales was er wederom een regionaal kampioenschap voor De Meeuwen. Matthieu Fuijkschot won het goud op de 50 meter vlinderslag voor jongens van 12 jaar.

De zusjes Puck en Sacha van den Heuvel wonnen beiden zilver en brons. Lars de Vries, Sebastiaan Beurs, Axel Eisinga en Victor Christiaans eisten op hun afstanden het brons op. De zwemmers van De Meeuwen gaan zich nu richten op de competitiewedstrijden die 9 en 30 maart worden georganiseerd. De zwemploeg ligt op koers voor promotie naar de hoogste regionale klasse.

Waterpolo
Afgelopen zaterdag speelde het eerste waterpoloteam van de dames van De Meeuwen tegen de dames van De Reuring. De wedstrijd begon fel en ging heel lang gelijk op. De stand bleef lange tijd 1-0 voor de dames van De Meeuwen. Hierna begonnen de dames van De Meeuwen uit te lopen en ging de stand al snel naar 7-1 in het voordeel van de club uit Diemen. Eindstand: 8-3.