Brigitte Wielage (VVD)
Brigitte Wielage (VVD)

Wat vindt uw partij van het parkeerbeleid in Diemen en wat zou er de komende vier jaar


anders moeten?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Negen partijen strijden om de 21 zetels. In de aanloop daarnaar vraagt het DiemerNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties.

Het parkeerbeleid is heel regelmatig onderwerp van discussie in Diemen. Met name de (uitbreiding) van de blauwe zone, de parkeerdruk die ontstaat in andere wijken, het systeem van betaald parkeren en de parkeergarage bij winkelcentrum Diemerplein. Ook zijn er klachten over de onduidelijke situatie op sommige plekken.

 

.

De VVD is een partij die de belangen van alle inwoners van Diemen tegen elkaar afweegt. En kiest niet eenzijdig voor de belangen van een bepaalde groep waardoor andere groepen in de kou staan. De VVD stelt daarbij wel vast dat zowel jongeren als ouderen het in deze tijd relatief moeilijk hebben. Zo is het voor jongeren en ouderen moeilijk om in Diemen geschikte huisvesting te vinden. Voor jongeren zijn er sportverenigingen, maar er is weinig vertier in Diemen.

De VVD bepleit het realiseren van extra starterswoningen en juicht initiatieven in Bergwijkpark daarom toe. Daarbij willen wij de regeling voor startersleningen handhaven. Met name jongeren zijn dan eerder in staat om een woning te kopen. Daarnaast vindt de VVD dat de gemeente studentencafés (voor studenten, door studenten) op de Rode Kruislaan en op de studentencampus Bergwijkpark mogelijk moet maken. De VVD vindt de ontwikkeling van jeugd van essentieel belang en daarom zijn onderwijs en sport wel de laatste onderwerpen waarop nog meer zou moeten worden gekort.

Ook voor ouderen is het lastig om geschikte woonruimte te vinden. Dat wringt des te meer nu ouderen langer thuis wonen. De VVD wil dan ook zoveel mogelijk levensloopbestendige woningen realiseren. Vanaf 2015 krijgt de gemeente extra zorgtaken. Dus niet vanuit Den Haag, maar vanuit ons eigen dorp. Dichterbij, met meer eigen verantwoordelijkheid en minder bureaucratie. De VVD zal er nauwgezet op toezien dat overdracht en uitvoering van taken correct verlopen en dat iedereen, jong en oud, de zorg krijgt die noodzakelijk is.