Janneke de Graaff (CDA)
Janneke de Graaff (CDA)

Het CDA is een brede volkspartij die zich inzet voor iedereen. Wij vinden dat gemeenteraadsleden volksvertegenwoordigers zijn, bereikbaar voor iedereen die hier woont, werkt, recreëert en studeert.

Daarom staan er geen aparte hoofdstukken in ons programma voor ouderen of voor jongeren. Natuurlijk willen wij zaken realiseren die van belang zijn voor ouderen of voor jongeren, maar dan vanuit de gedachte dat we opkomen voor de belangen van iedereen, vooral voor de kwetsbare inwoners en degenen die dreigen in een kwetsbare positie te komen.

En er is niet zoiets als DE groep ouderen of DE groep jongeren; binnen elke groep zijn er verschillen die we moeten onderscheiden.

Daarnaast kan alles wat we realiseren voor jongeren en ouderen alleen maar zinvol zijn wanneer dat gebeurt in en na overleg met henzelf, voorafgegaan door een inventarisatie.

Wij gaan ons sterk maken voor:

- Een hart voor Diemen waar er voorzieningen zijn en activiteiten worden georganiseerd voor - voornamelijk - jongeren, jonge ouders en ouderen.

- Meer betaalbare woningen voor jongeren/starters en ouderen.

Overleg

- Goede ouderenzorg in de gemeente waarbij we ook de ouderenbonden actief betrekken.

Het CDA is er voor alle generaties, wij willen actieve ouderen en jongeren betrekken bij de samenleving waar dat kan.
Voor oudere jongeren willen wij dat er na de sluiting van de Diemer Factory in overleg met hen een plek komt waar deze jongeren graag willen zijn.