Veel belangstelling voor Masterplan Bergwijkpark tijdens inloopbijeenkomst op Campus Diemen Zuid.
Veel belangstelling voor Masterplan Bergwijkpark tijdens inloopbijeenkomst op Campus Diemen Zuid. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe woningen Bergwijkpark

DIEMEN - In Bergwijkpark in Diemen-Zuid wordt van de zomer begonnen met de bouw van 291 appartementen. De woningen maken deel uit van het Masterplan Bergwijkpark. Dit vertelt projectwethouder wethouder Lex Scholten.

door Oscar Borghardt

Het Masterplan Bergwijkpark heeft ervoor gezorgd dat het gebied in Diemen-Zuid een nieuwe impuls heeft gekregen. Afgelopen zomer werd begonnen met de oplevering van de studentenwoningen op Campus Diemen Zuid. In de kantoorpanden die lange tijd leeg stonden zijn kwalitatief hoogwaardige woningen voor studenten gebouwd. Er wonen inmiddels ruim zeshonderd studenten op de Campus Diemen Zuid. Later dit jaar worden nieuwe studentenwoningen opgeleverd. Dan wonen er meer dan 950 studenten. Het gebied is door de komst van Campus Diemen Zuid weer gaan leven. Op de campus zijn horecazaken, een filiaal van Albert Heijn, een fitnesscentrum en zelfstandige ondernemers gevestigd.

Masterplan
Het masterplan houdt in dat de gemeente het gebied verder gaat ontwikkelen. Het wordt een gemengd gebied met woningen, studentenwoningen, kantoren en voorzieningen. De gemeente werkt hierbij samen met projectontwikkelaar SnippeMans Projecten.

Scholten geeft aan dat de 291 appartementen tussen het kantoor van CVZ en de metrodijk worden gebouwd. Het gaat om appartementen van zo'n 50 vierkante meter, zowel huur als koop. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. Ideaal voor starters. De volgende fase van het masterplan is de sloop van de parkeergarage. Ook op die plek worden appartementen gebouwd. Scholten geeft aan dat er in totaal ongeveer drieduizend woningen worden gebouwd. De laatste woningen worden volgens plan in 2019 of 2020 opgeleverd. Hij is van mening dat het project geen concurrentie vormt voor Plantage De Sniep. Op die locatie worden andere typen woningen gebouwd.

Geen geld
Uitgangspunt is dat het Masterplan Bergwijkpark de gemeente geen geld kost. De projectontwikkelaar zorgt voor de uitvoering van het plan en de gemeente faciliteert door middel van onder andere het verlenen van vergunningen. De gemeente zorgt ook voor de ontsluiting, groen en verlichting. Maar de rekening voor deze werkzaamheden gaat naar de projectontwikkelaar.

Lees verder op pagina 2