Vorig jaar moesten deelnemers door de sneeuw.
Vorig jaar moesten deelnemers door de sneeuw. Foto: Trudy Kroese

Deelnemers DiemerCross wacht zwaar parcours

DIEMEN - Zondag 23 februari vindt de derde editie van de DiemerCross plaats. Het evenement vindt plaats in het Diemerbos.

De DiemerCross wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV '23-leden Michiel Hatenboer, Kees van den Berg en Chris de Veer en Claudia Hoogerheijde, lid van de atletiekvereniging brandweer Amsterdam-Amstelland. Claudia Hoogerheijde uit Diemen is al sinds het begin van de DiemerCross bij het evenement betrokken. "Er hebben zich al meer dan tweehonderd mensen ingeschreven, dit is inclusief de deelnemers aan de wedstrijd voor de jeugd en de boswandeling. De deelnemers komen niet alleen uit Diemen, maar ook uit plaatsen als Amsterdam, Weesp, Muiden, Muiderberg, Purmerend, Zaandam en Den Bosch. Wij hebben de DiemerCross nadrukkelijk onder de aandacht gebracht, ook via de sociale media. Wij verwachten dat er zondag nog meer deelnemers aan de start verschijnen."

De jeugdcross voor kinderen van acht tot en met dertien jaar begint om 11.30 uur. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Amy Koopmanschap. De jonge deelnemers leggen een parcours af van 1800 meter. Om 12.15 uur start de DiemerCross voor deelnemers van veertien jaar en ouder. Zij kunnen kiezen uit een parcours van 4,5 of negen kilometer. Deze twee races starten tegelijkertijd. Het startschot voor deze races wordt verricht door Ricardo Weever, plaatsvervangend commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland.

De deelnemers zullen zich moeten voorbereiden op een wedstrijd over een zwaar parcours: door drassige grond en modder. Nieuw is dat er dit jaar een warming-up wordt verzorgd door Outdoor Bootcamp Diemen, onder leiding van Samuel van Gelder. De warming-up begint kort voor de start van de 4500 en 9000 meter. Deze warming-up is gratis en start om 12.00 uur vanaf het begin van het Diemerbos (bij de hoofdparkeerplaats) tot aan de start.

Tijdens de DiemerCross vindt er ook een wandeling door het Diemerbos plaats. Marieke Schatteleijn, boswachter van Staatsbosbeheer, geeft deelnemers aan de wandeling interessante en leuke informatie over het Diemerbos. De wandeling begint om 12.00 uur en start op de parkeerplaats bij de stand van de Vrienden van het Diemerbos. Deelname kost 3 euro per persoon. De opbrengst gaat naar Staatsbosbeheer en wordt gebruikt voor het plaatsen van nieuwe bomen.

De organisatie van de DiemerCross kan dit jaar weer rekenen op steun van de brandweer Amsterdam-Amstelland, Scouting Diemen en het dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen. De brandweer levert de container van waaruit Scouting Diemen koffie en thee en hamburgers en erwtensoep verkoopt. En ook dit jaar sponsort Jumbo Diemen-Zuid weer bananen, appels en pakjes sap. Inschrijven kan tot en met vrijdag 21 februari via de website www.inschrijven.nl. Deelname aan de 4,5 kilometer kost 6 euro en aan de 9 kilometer 7 euro. Deelnemers aan de jeugdloop betalen 5 euro. Zij krijgen na afloop een vrijkaartje voor een middag Vakantiepret in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en een korting op discozwemmen. Na-inschrijven kan zondag tot een half uur voor het begin van de wedstrijden. De inschrijving is dan wel 1 euro duurder.

Inschrijvingen uit Diemen en plaatsen in de regio