Heren De Meeuwen winnen, dames gaan onderuit

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft gewonnen, het eerste damesteam ging onderuit, maar heeft nog wel kans om te promoveren.

De heren van De Meeuwen speelden uit tegen de nummer 2 van de competitie IJsselmeer 1. Het was een fysieke, maar sportieve wedstrijd. In het eerste kwart waren er al vier uitsluitingen: voor beide teams twee. Vlak voor tijd kwam De Meeuwen op een 0-1 voorsprong. In het tweede kwart kwam IJsselmeer langszij: 1-1.

Hierna liep De Meeuwen uit naar uiteindelijk een 1-3 voorsprong in het tweede kwart, waarvan twee maal uit een man-meersituatie. In het derde kwart ging de ploeg uit Diemen door en liep zelfs uit tot een 2-6 voorsprong. In het laatste kwart drukte De Meeuwen nog even door en liep uit tot 3-8. Vlak voor tijd deed IJsselmeer nog iets terug: 4-8. De spelers van De Meeuwen waren erg blij met deze winst en deden daarom goede zaken in de competitie.

De dames van De Meeuwen speelden in Hoofddorp tegen de dames van ZPCH 1. Voor aanvang van de wedstrijd stond De Meeuwen tweede en ZPCH eerste. Er wachtte een spannende wedstrijd. Bij winst zou De Meeuwen de eerste plaats op de ranglijst veroveren.

De wedstrijd begon goed. De dames van De Meeuwen kwamen op een 2-1 voorsprong door prachtige doelpunten van Sanne Tak en Sophia Lunenburg. De dames van ZPCH waren echter niet van plan om hun plek zomaar op te geven en kwamen terug. Na twee strafworpen tegen De Meeuwen en twee mooie doelpunten van wederom Sanne Tak en Tessa Coumou was de score 4-4.

De vermoeidheid begon bij beide teams toe te slaan, maar niemand gaf op. ZPCH ging, onder luid gejuich van het thuispubliek, door en maakte de 5-4. Hierna volgende nog een laatste doelpunt tegen De Meeuwen, vanuit een man-mindersituatie voor De Meeuwen. De eindscore was 6-4 in het voordeel van ZPCH.

ZPCH blijft op de eerste plek staan en De Meeuwen op plaats twee. Het seizoen is nog niet voorbij en De Meeuwen heeft nog een grote kans om te promoveren. Als de dames van De Meeuwen de tweede plek vast kunnen houden zullen ze aan het einde van het seizoen gezamenlijk met ZPCH promoveren.