Dames van Smashing '72
winnen 15 keer op rij

DIEMEN - Opnieuw zijn de dames van volleybalvereniging Smashing '72 erin geslaagd om te winnen (3-1).

Het gevolg is dat alle 15 competitieduels tot nu toe werden gewonnen. Met nog zeven wedstrijden te gaan lijkt de beslissing voor het kampioenschap te vallen op 29 maart. Op die datum neemt Smashing het in de twintigste competitieronde thuis op tegen de nummer twee, v.v. Amsterdam.

Voordat het zover is moeten nog lastige teams worden verslagen. Coach Ronald Scheffers is zich ervan bewust dat tegenstanders zijn ploeg als 'team-to-beat' tegemoet treden: tegenstanders weten dat ze gaan verliezen en trekken alles uit de kast voor een stuntje. Zaak voor Smashing is om het hoofd koel te houden en "eenvoudige dingen goed te blijven doen", zoals coach Joop Alberda tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 opmerkte.

De tegenstander van afgelopen weekeinde, Clam Dycke uit Krommenie, werd in de eerste set overklast door het aanvalsspel en vooral de serviceserie van spelverdeelster Aniek Croonen (25-9). In de tweede set legden de gasten de druk neer bij Smashing en sprokkelden een setje (20-25). De derde (25-20) en met name de vierde set werden weer eenvoudig gewonnen (25-14).