Keeper Dave Moen volgt geconcentreerd het spel.
Keeper Dave Moen volgt geconcentreerd het spel. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen verliest van DCG: 1-2

DIEMEN - SV Diemen en DCG hebben zondag de laatste twaalf minuten van de in januari gestaakte wedstrijd uitgespeeld. De wedstrijd begon met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers en eindigde in 1-2.

De wedstrijd werd in januari gestaakt omdat een speler van DCG onwel was geworden. DCG had op dat moment al drie keer gewisseld en moest de laatste twaalf minuten met tien man spelen.

SV Diemen-trainer Robin Ernest had voor een zeer offensief spelconcept gekozen. De thuisclub startte het duel met een slotoffensief. Dit had niet het gewenste effect. Meteen na de hervatting van het duel kwam DCG na een corner op een 0-2 voorsprong. SV Diemen reageerde snel, want kort daarna scoorde Richard Grifhorst en was de stand 1-2. Vlak voor tijd werd SV Diemen een strafschop onthouden.

SV Diemen staat nu onder aan de ranglijst. Zondag speelt de ploeg thuis tegen AGB. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Drie punten zijn hard nodig.