Loek Hermans spreekt de aanwezigen in Blauw toe.
Loek Hermans spreekt de aanwezigen in Blauw toe. Foto: Trudy Kroese

VVD benadrukt cruciale rol van ondernemers

DIEMEN - De afdeling Diemen van de VVD heeft maandagavond een politiek café gehouden in horecazaak Blauw. Gast was Loek Hermans, lid van de Eerste Kamer van de VVD.

Hermans gaf de aanwezigen uitleg over het kabinetsbeleid van de coalitie VVD-PvdA. Hij stelde dat de twee partijen lef tonen om belangrijke dossiers (onder andere zorg en wonen) eindelijk eens aan te pakken. Hij beseft dat er maatregelen genomen zijn en nog worden genomen die pijn doen. Ook voor VVD'ers.

Hij benadrukte dat het van groot belang is om de financiële huishouding op orde te krijgen. Nederland geeft per dag 50 miljoen euro meer uit dan er binnenkomt. Dit is op de lange termijn niet vol te houden. Hermans ziet signalen dat de economie zich herstelt en verwacht dat de werkgelegenheid op termijn aantrekt. VVD-lijsttrekker Brigitte Wielage maakte de aanwezigen duidelijk dat de VVD ook de positie van ondernemers in Diemen van groot belang vindt. Zij doelt hierbij op grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, middenstanders, horeca en de vele zzp'ers die in Diemen actief zijn. De liberalen willen voor de bedrijven en de gemeente een win-winsituatie creëren door meer gezamenlijk overleg. De VVD wil dat er samen met ondernemers een economische samenwerkingsagenda wordt ontwikkeld (ESA-Diemen). Loek Hermans vindt het prettig dat hij lokale afdelingen van de VVD kan steunen. Diemen was de vijfde afdeling van de VVD die hij tijdens de verkiezingscampagne bezocht. Hij maakte aan het begin van de avond duidelijk dat het voor zowel landelijke als lokale politici belangrijk is om keuzes te maken en achter die keuzes te blijven staan. Dat mensen met een andere politieke kleur vervolgens kritiek op die keuzes hebben hoort erbij. "In de politiek maak je niet altijd vrienden, maar het is belangrijk om respect te tonen voor mensen met een andere mening."