Met lege handen na
knotsgekke slotfase

DIEMEN - Na 80 minuten voetbal stond SV Diemen zondag met 3-0 achter tegen DSOV uit Vijfhuizen. Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Er volgde echter een knotsgekke slotfase waarin Diemen langszij kwam. Uit een strafschop ver in blessuretijd maakte DSOV alsnog de winnende: 4-3.

Aanvankelijk lukte er niets bij Diemen. In de 61e minuut stond het 3-0 voor DSOV en voetbalde Diemen een verloren wedstrijd. Het veranderde op slag toen Richard Grifhorst in de 81e minuut een rebound tegen de touwen joeg: 3-1. Vijf minuten later rondde Dennis van Bree een mooie aanval af met een rake trap in de verre hoek. Diemen speelde va-banque en Richard Grifhorst schoot na een scrimmage de 3-3 in de 92e minuut achter keeper Ziere. Een uitbarsting van vreugde bij het geplaagde Diemen en ongeloof bij DSOV. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar scheidsrechter Schigt besloot anders. In de 94e minuut wees hij naar de stip na een vermeende handsbal van Moelee. De fel protesterende Diemenaren werden nog getrakteerd op een aantal gele kaarten, waaronder de tweede geel voor Moelee. Keeper Moen ging de goede hoek in, maar Steven van der Velden schoot de omstreden strafschop onberispelijk in.

Komende zondag speelt SV Diemen thuis om 14.30 uur het restant van de wedstrijd tegen DCG. Dit is vanaf de 77e minuut met een 0-1 stand voor de koploper.