Met negen partijen de verkiezingen in

DIEMEN - Alle negen politieke partijen die aangekondigd hebben in Diemen mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, hebben maandag hun kandidatenlijsten ingeleverd op het gemeentehuis, meldt de gemeente.

door Ingrid van Vlijmen

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart moesten maandag voor 17.00 uur bekend worden gemaakt op het gemeentehuis. CDA, D66, GroenLinks, Leefbaar Diemen, PvdA, PvdO, Sociaal Diemen, SP en VVD hebben allemaal aan die eis voldaan.

De ingeleverde lijsten worden deze week gecontroleerd. Vrijdagmiddag besluit het centraal stembureau of alles op orde is. Dan is definitief duidelijk welke partijen en welke kandidaten meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen en welk lijstnummer zij voor de verkiezingen krijgen.

Democraten Diemen, dat nu in de gemeenteraad één zetel heeft, doet niet mee aan de verkiezingen. Ook Fractie Gerda Smit, van het voormalig Leefbaar Diemen-raadslid, doet niet mee.

Ray Pengel, die sinds zijn vertrek uit de PvdA-fractie als Fractie Pengel in de raad zit, is nu lijsttrekker voor Sociaal Diemen. Op de kandidatenlijst van Sociaal Diemen staan nog twee andere namen: Nadia el Hamrani op nummer twee en Ramon Kremers op nummer drie.

Lijsttrekker voor nieuwkomer PvdO is, zoals verwacht, Peter Prins, zelf geen nieuwkomer in de Diemense politiek. Sylvia Raveling staat tweede op de lijst. Zij is wel nieuw in de politiek. Ze was 24 jaar bestuurslid bij De Zonnebloem en wil zich nu met de PvdO gaan inzetten voor (eenzame) ouderen. Piet Kroon, actief vrijwilliger voor De Omval en Vivos staat op nummer drie, Amsterdammer Yuen Keong Ng op vier en Nico van der Werf op plek vijf.

De nieuwe partijen Sociaal Diemen en PvdO zijn een lijstverbinding aangegaan. Ook PvdA en GroenLinks gaan weer een lijstverbinding aan.