Raad akkoord met krediet
renovatie brandweerkazerne

DIEMEN - De gemeenteraad is akkoord gegaan met een financiƫle bijdrage voor de renovatie van de brandweerkazerne. Het besluit werd unaniem genomen.

De brandweerkazerne blijft op de huidige plaats in het centrum van de gemeente staan en wordt gerenoveerd. De renovatie kost in totaal 631.500 euro. Dit is inclusief de kosten voor het verwijderen van asbest.

De gemeenteraad is nu akkoord gegaan met het toevoegen van een bedrag van 47.950 euro aan de jaarlijkse bijdrage aan de brandweer zodat de brandweer de renovatie kan uitvoeren. Daarnaast wordt er een bedrag van maximaal 40.000 euro per jaar uitgetrokken voor groot onderhoud van de kazerne.

Het bedrag voor de renovatie van de brandweerkazerne en het jaarlijkse groot onderhoud zijn niet in de begroting van de gemeente opgenomen. De gemeenteraad krijgt bij de eerste kwartaalbrief 2014 en de kadernota 2015 de exacte financiƫle consequenties van het college van B en W gepresenteerd.

De gemeente draagt de brandweerkazerne op termijn over aan de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Daarna zal de brandweer beginnen met de renovatie van de kazerne. De kosten van de brandweer (renovatie en onderhoud van de kazerne, personeel en materiaal) blijven ook na de overdracht aan de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland voor rekening van de gemeente.

De renovatie van de brandweerkazerne is hard nodig. Aanvankelijk zou het werk al in 2008 zijn begonnen, maar omdat toen nog niet duidelijk was of de brandweerkazerne op de huidige locatie zou blijven staan, werd de renovatie uitgesteld. Na een onderzoek in het kader van het regionaal dekkingsplan werd besloten de brandweerkazerne op de huidige plek te laten staan en te renoveren. Na de renovatie moet de brandweerkazerne voldoen aan de eisen van deze tijd.