DKV Victoria verliest nipt van Helios: 15-16

DIEMEN - DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst Helios verloren: 15-16.

Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd spannend. Victoria scoorde als eerste maar maakte ook direct een fout, waardoor Helios vanuit een strafworp weer gelijk kon maken. Hierna nam Helios het voortouw. Het waren de bezoekers die met een 6-9 voorsprong de rust in gingen. Bij die stand was er voor Victoria nog niets verloren en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden.

Na rust werd het gat echter meteen vier punten. Victoria bleef aandringen maar het duurde een tijdje voordat de achterstand was teruggebracht tot twee punten. Bij een stand van 12-14 werd het pas echt spannend. De Diemense korfballers bleven aandringen bij het fanatieke Helios. Er werd naarstig - en soms ook wat slordig - gezocht naar doelpunten. Die kwamen er. De slordigheden zorgden echter ook voor vrije ballen en strafworpen, waardoor Helios de voorsprong behield. In de laatste minuut scoorden zowel de bezoekers als Victoria en duurde de wedstrijd voor de thuisclub net niet lang genoeg om de overwinning binnen te slepen.

Met een eindstand van 15-16 kan DKV Victoria echter terugkijken op een leuke wedstrijd en is weer vertrouwen getankt voor de topper van volgende week tegen OKV.