Het personeel van de bakker.
Het personeel van de bakker. Foto: Trudy Kroese

De Lekkere Dingen Bakker is aanwinst voor Diemen-Noord

DIEMEN - De Lekkere Dingen Bakker in winkelcentrum Diemen-Noord is sinds een week open en heeft al veel klanten mogen ontvangen. De zaak is eigendom van de broers Johan en Remco Windhouwer. Zij tonen zich tevreden over de reacties van de klanten.

De overgrootvader van Johan en Remco startte het familiebedrijf in 1890 in Oostzaan. Nadat de vorige bakker in Diemen-Noord was gesloten, heeft winkeliersvereniging Diemen-Noord veel tijd geïnvesteerd om een nieuwe bakker voor een zaak in het winkelcentrum te interesseren. De gebroeders Windhouwer toonden interesse en zijn vorige week woensdagochtend begonnen in het pand aan het Gruttoplein 5.

De zaak ziet er mooi uit, het aanbod is groot en divers. Johan Windhouwer: "Wij verkopen veertig soorten brood, waaronder diverse soorten bruin en wit brood. Wij verkopen ook speltbrood dat momenteel erg in trek is. Daarnaast hebben wij 15 soorten gebak in ons assortiment en diverse snacks, zoals kaascroissants, kalfssaucijzenbroodjes en Surinaamse pasteitjes. Die laatste snack is erg in trek".

"Ons brood wordt gebakken in Zaandam. Wij zijn een ambachtelijke bakker en werken met authentieke recepten. Wij werken met een tarwe van topkwaliteit en voegen geen onnodige ingrediënten toe. Het brood blijft hierdoor lang vers. Wat ook van belang is is dat wij de tijd nemen voor het maken van de broden. Tussen het kneden van het deeg en het bakken van het brood zit zeven uur. Dat heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het brood."

Johan Windhouwer is tevreden over de aanloop van klanten in de zaak. "Ja, het is tot dusver erg druk. Het gaat eigenlijk boven verwachting. En onze klanten zijn enthousiast over de zaak en de producten die wij verkopen. Daar zijn wij blij mee."