Nieuwkomer Janneke de Graaff
is lijsttrekker van CDA

DIEMEN - Janneke de Graaff is lijsttrekker van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 19 maart worden gehouden. De kandidatenlijst bestaat uit zestien mensen. Het huidige raadslid Martin Tokkie is lijstduwer.

Steef Voorn staat op plaats twee van de kandidatenlijst. Hij is voorzitter van de afdeling Diemen van de Zonnebloem. Ondernemer en fiscaal jurist Alex Schaafsma staat op de derde plaats, Loek Stomps staat op plek vier. Hij is secretaris van de afdeling Diemen van ouderenbond PCOB. Plaats vijf wordt bezet door Alex van der Bijl. Hij was in het verleden lid van de stadsdeelraad in Amsterdam-Oost. Nummer zes is Elske Feenstra. Zij werkt bij een telecomorganisatie in Diemen. Janneke de Graaff was tot een maand geleden nog geen lid van het CDA en is geheel nieuw in de lokale politiek. Zij heeft een eigen praktijk als sociaal pedagoog en organiseert workshops voor het maken van sieraden. "Ik werd gevraagd om mee te denken over de toekomstplannen voor Diemen en werd zo enthousiast dat ik de mooie plannen ook graag in de praktijk wil brengen via de gemeenteraad. Ik voel mij erg verbonden met de sociale kant van het CDA, zonder daarmee een partij te zijn die de zelfstandigheid en het creatieve denken van de mensen in de weg zit. Regels moeten de samenleving dienen en niet andersom."

Zij is zeer te spreken over de kandidatenlijst van het CDA. "Ik ben trots dit team met betrokken inwoners te mogen aanvoeren. Wij vullen elkaar goed aan qua kwaliteiten en interesses." Het CDA streeft naar 'een hart voor Diemen'. Het centrum moet een plek worden waar mensen samen willen komen. De partij denkt aan een ijsbaan in de winter, meer bankjes voor ouderen, tijdelijk leegstaande winkels gebruiken voor exposities en meer leuke uitgaansgelegenheden. Het CDA zet zich ook in voor meer klantgerichtheid van de ambtelijke organisatie.