SV Zeeburg verliest

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Westsite 2 met 20-16 verloren.

SV Zeeburg stuitte op een ervaren tegenstander. Enkele dames van Westsite zijn gemakkelijk 2 tot 3 keer zo oud als de jonge meiden van Zeeburg. Wat ze aan uithoudingsvermogen en snelheid tekort komen, compenseren ze echter ruimschoots met hun handbalervaring. De afspraak was om direct vanaf het begin hun spel onder druk te zetten met een assertieve verdediging, zodat ze niet makkelijk zouden kunnen combineren.

Het bleek bij SV Zeeburg weer een helft te duren alvorens ze op dat niveau waren aangeland. Snelle en routineuze combinaties leverden een snel groeiende voorsprong op voor Westsite. In de rust was die gegroeid tot 6 punten. Omdat Zeeburg in de tweede helft wel volgens plan van start ging, slonk de achterstand gestaag tot uiteindelijk 1 punt. Een aantal onverwachte uitsluitingen maakten vervolgens echter dat de Zeeburg dames in ondertal uiteindelijk toch tekort kwamen: 20-16. Afgelopen vrijdag had de jonge ploeg een succesvolle training afgewerkt onder leiding van de bondscoach van een van de Nederlandse jeugdelftallen en daar bleek nog eens temeer het potentieel. Hier werd ook nogmaals bevestigd dat dit team op de goede weg is, maar dat het tijd nodig heeft om het beoogde spel onder de knie te krijgen.