Het Open Podium trok zondag weer heel veel belangstelling
Het Open Podium trok zondag weer heel veel belangstelling Foto: Trudy Kroese

Theater De Omval op zijn kop voor derde Open Podium

DIEMEN - Het hele gebouw van Theater De Omval vormde zondag het toneel waar verschillende Diemense culturele verenigingen van zich lieten zien en horen. Veel bezoekers kwamen naar het theater om dat mee te maken en het derde Open Podium was een groot succes.

Leerlingen van de Muziekschool Diemen, zingende mannen en vrouwen van de koren Voice Female, Ancora en Carpe Diem, Het Diemer Orkestje en de blazers van de Diemer Harmonie en de enthousiaste dansers van Black & White zorgden er samen voor dat er enorm veel te zien en te beluisteren was. Theatergroep Diemen tekende voor de presentatie van de middag. Toeticolori liet volwassenen en kinderen knutselen en kunstenaar Kees Kasbergen, lid van Kunstzin Diemen, toonde zijn werk.

Bijzondere samenwerking
Het Open Podium werd ook deze keer georganiseerd door de Muziekschool Diemen. Voorzitter Ellen van den Tol: "Door de gastvrijheid van de medewerkers van De Omval hebben we er samen weer een groot succes van kunnen maken. Bijzondere optredens waren er bijvoorbeeld van de slagwerkgroep van Muziekschool Diemen met de dansers van dansschool Black en White en het koor Ancora, begeleid door leerlingen van de muziekschool op gitaar en viool." Die samenwerking was zo'n succes dat de organisatoren bij het volgende Open Podium nog meer groepen willen laten samenspelen.

Ook in 2015
Die volgende editie staat al in de planning voor volgend jaar: op zondag 8 februari 2015 is er weer een Open Podium in De Omval, meldt Ellen van den Tol. "Dan willen we ook andere deelnemers uitnodigen. Omdat er dit jaar net als vorig jaar zoveel belangstelling was, zullen we ook naar een oplossing zoeken om nog meer bezoekers van het Open Podium te laten genieten."