De receptie van Ondernemend  Diemen in Blauw.
De receptie van Ondernemend Diemen in Blauw. Foto: Trudy Kroese

Ondernemend Diemen werkt vanuit De Omval

DIEMEN - Ondernemend Diemen huurt sinds het begin van dit jaar kantoorruimte in De Omval. Dit heeft voorzitter Johann Grünbauer bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Diemen in horecazaak Blauw in De Omval.

Twee jaar geleden maakte Ondernemend Diemen zich los van Vazo, de vereniging voor ondernemers in Amsterdam-Zuidoost. De twee ondernemersverenigingen werkten geruime tijd samen. De Vazo beheerde tot eind vorig jaar nog wel het secretariaat van Ondernemend Diemen. Sinds 1 januari is het secretariaat overgenomen door Marleen van den Heuvel (31), die voor vier uur per week door Ondernemend Diemen wordt gehuurd van Theater De Omval. Van den Heuvel blijft daarnaast bij Theater De Omval werken, waar zij filmprogrammeur is en verantwoordelijk is voor het bespreekbureau van het theater.

Grünbauer stond tijdens zijn speech stil bij het jaar 2013 dat voor Ondernemend Diemen hoogte- en dieptepunten kende. Dieptepunten waren het overlijden van voormalig bestuurslid Peter Trommelen en prominent lid Johan Piet. Er waren ook hoogtepunten zoals de viering van het 50-jarig bestaan van de ondernemersvereniging op de Campus Diemen Zuid. Het lustrumfeest was een groot succes en trok veel belangstellenden. Niet alleen ondernemers uit Diemen, maar ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en andere geïnteresseerden. Er meldden zich die avond ook diverse nieuwe leden aan. Ondernemend Diemen heeft zich tijdens het lustrumfeest nadrukkelijk op de kaart gezet in Diemen.

Grünbauer vertelde dat Ondernemend Diemen van plan is om vaker een vergelijkbaar feest te organiseren. Of dit jaarlijks zal zijn, om de twee jaar of een keer in de vijf jaar, kon hij nog niet zeggen. Maar dat het geen vijftig jaar zal duren is zeker. Ondernemend Diemen zal ook dit jaar diverse activiteiten voor haar leden organiseren zoals ondernemersontbijten en bedrijfsbezoeken.

Uitvalsbasis in centrum
De voorzitter van Ondernemend Diemen is blij dat de vereniging nu kantoorruimte in De Omval huurt. Ondernemend Diemen richt zich op leden met verschillende achtergronden: grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, winkeliers, horeca-exploitanten en zzp'ers. "Wij hebben nu een uitvalsbasis in het centrum van Diemen en zijn dus dicht bij veel zzp'ers gevestigd. Wij zullen dit jaar een enquête onder de zzp'ers in Diemen houden en hopen dat wij in de toekomst nog meer voor hen kunnen betekenen." Grünbauer benadrukte dat er in Diemen veel zzp'ers actief zijn.

Bestuurslid Liza van Zon vertelde dat Ondernemend Diemen van plan is om dit jaar met leden van de vereniging een bezoek te brengen aan het buitenland. Ondernemend Diemen wil dit samen organiseren met Ruthline Margarita. Zij heeft een reisbureau aan huis in Diemen.

Ondernemend Diemen gaat nog meer activiteiten ontplooien

Margarita is zelfstandig ondernemer en lid van Ondernemend Diemen. "Wij hopen dit jaar met een aantal van onze leden een paar dagen naar Barcelona te gaan. Wij willen daar een bezoek brengen aan een Nederlands bedrijf en verder de contacten onderling versterken. Zo'n reisje is een mooie gelegenheid om te netwerken", aldus Van Zon.

Ondernemend Diemen richt zich nadrukkelijk op alle ondernemers in Diemen. Naast het organiseren van activiteiten behartigt de vereniging ook de belangen van haar leden. De vereniging zit om tafel met partijen als de gemeente en stimuleert ook business tot business. Het doel daarvan is dat bedrijven in Diemen - indien mogelijk - bij elkaar aankloppen voor aankopen of diensten. Dit versterkt de lokale economie in Diemen.