Eerste damesteam van
Smashing '72 dendert voort

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 deed in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop wat het moest doen: winnen.

Afgelopen weekeinde speelde de Diemense koploper de uitwedstrijd tegen de nummer 5, MOVE. In vier sets werd in Edam de volledige winst behaald (0-4). Runner-up Amsterdam deed hetzelfde waardoor Smashing met 8 punten verschil koploper blijft.

Vanaf de eerste set had Smashing het moeilijk tegen de routiniers van MOVE. Er werd knap een 16-9 achterstand weggewerkt om de set te winnen met 20-25. Aan het eind van de tweede set viel spelverdeelster Aniek Croonen geblesseerd uit en moest er halsoverkop een oplossing worden gevonden. Toch werd de set gewonnen met 24-26. Door enkele veranderingen van posities in het veld kon Smashing de overwinning voor de derde (23-25) en vierde set (20-25) veiligstellen.

Het eerste herenteam deed goede zaken tegen koploper Gemini uit Hilversum. De gehavende Diemense selectie bungelt onderaan in de Promotieklasse. Coach Jeroen de Lange was genoodzaakt zichzelf als spelverdeler op te stellen en was uit op een stuntje. Na twee sets was de tussenstand indrukwekkend: 1-1. Uiteindelijk won Gemini (3-1), maar de Smashing-heren lieten duidelijk zien in de tweede helft van de competitie geen genoegen te nemen met de laatste plaats.

Nu de winterstop voorbij is en de goede voornemens nog voornemens zijn, komt Smashing met een actie van drie gratis introductietrainingen: sportieve heren, dames, meisjes en natuurlijk ook jongens kunnen zich hiervoor aanmelden via: meetrainen@smashing72.nl.