DKV Victoria wist in de slotfase te winnen.
DKV Victoria wist in de slotfase te winnen. Foto: Yannick uit den Boogaard

Victoria sleept zich naar zege

DIEMEN - Op papier had DKV Victoria 1 een makkelijke opdracht: winnen van hekkensluiter Celeritas. In de praktijk bleek dit echter een stuk lastiger te realiseren. De korfballers uit Diemen wonnen uiteindelijk met 13-12.

Pas na vijf minuten werd de score eindelijk geopend. Lange aanvallen van de thuisploeg zorgden voor enige druk en twee maal werd een voorsprong gepakt. Door onoplettendheid en slecht overnemen kon Celeritas echter ook scoren, waardoor Victoria het initiatief in de wedstrijd volledig uit handen gaf. Voor rust leek er even orde op zaken te worden gesteld: het werd nog 5-5. Na de hervatting was het echter wederom Celeritas dat het initiatief naar zich toe trok. Met de eerste punten in zicht werd de ploeg feller en scherper.

Dit resulteerde in een achterstand voor Victoria van maar liefst vier punten. Coach Pieter Schaap bracht broer en zus Van der Werf in de ploeg om het tij te keren.

Hoewel dit in eerste instantie voor enige verwarring in het vak zorgde, wisten zij echter toch een score te forceren. Ook het andere vak pakte de draad weer op en wist twee keer te scoren. Met nog vijf minuten op de klok en twee punten achterstand beloofde de slotfase, niet voor het eerst dit seizoen, weer heel spannend te worden. Na de vakwisseling was het eerste schot van Victoria meteen raak. De aanval erna was het Michael Post die de onoplettendheid van zijn tegenstander van dichtbij afstrafte.

Bij gelijke stand werden in het andere vak Dione Diemers en Michiel Boer Rookhuizen in stelling gebracht en in de laatste minuut zorgden zij voor de voorsprong van Victoria. Celeritas kwam er daarna niet meer uit en zo wist Victoria op het nippertje de twee punten in Diemen te houden.

De korfballers uit Diemen hebben door de zege op Celeritas goede zaken gedaan en kruipen op de ranglijst Purmer voorbij. De koploper is op slechts twee punten genaderd.