Lekkere hapjes en drankjes tijdens receptie.
Lekkere hapjes en drankjes tijdens receptie. Foto: Trudy Kroese

Veel leden bezoeken nieuwjaarsreceptie PCOB

DIEMEN - De afdeling Diemen van de ouderenbond PCOB heeft donderdagmiddag een nieuwjaarsreceptie gehouden. Veel leden namen de moeite om naar de bijeenkomst in de Schakel te komen.

Daarnaast waren ook andere geïnteresseerden aanwezig, onder wie de wethouders Maïta van der Mark en Ruud Grondel, VVD-lijsttrekker Brigitte Wielage, Peter Prins, lijsttrekker van de Partij van de Ouderen die op 19 maart voor het eerst deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen, en vertegenwoordigers van de kerken de Ontmoeting en de Sint Petrus' Banden.

Interim-voorzitter Loek Stomps sprak de aanwezigen toe. Hij vertelde dat de PCOB in Diemen een grote afdeling is. De vereniging heeft zo'n zeshonderd leden. Daarvan zijn er ongeveer zestig actief als vrijwilliger. Zij organiseren samen met het bestuur en de coördinatoren diverse activiteiten. Stomps sprak zijn waardering uit voor het werk dat de vrijwilligers verrichten. Hij stond ook stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart en de lastige situatie waarin veel ouderen zich bevinden. Ouderen worden geconfronteerd met steeds maar duurder wordende kosten, bijvoorbeeld voor aanvullende verzekeringen en zorgkosten. Zij hebben in de meeste gevallen geen andere keuze dan aanvullende verzekeringen af te sluiten, terwijl jongere, gezonde mensen daar juist van af kunnen zien.

Stomps gaf aan dat de PCOB geen stemadvies zal geven voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wel zal het bestuur van de afdeling Diemen de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen intensief bestuderen en de leden eind februari een overzicht geven van de standpunten van die partijen over zaken die voor ouderen van groot belang zijn.