Artist impression van nieuwe verenigingsgebouw.
Artist impression van nieuwe verenigingsgebouw. Foto: AJB

'Gebouw gaat gastvrijheid uitstralen'

DIEMEN - Het bestuur van SV Zeeburg heeft de leden onlangs het ontwerp van het nieuwe verenigingsgebouw gepresenteerd. De reacties waren zeer positief.

SV Zeeburg hoopt dat het gebouw in de herfst van dit jaar voltooid is. Kinderdagverblijf Popeye, ook enthousiast over het ontwerp, zal van het nieuwe verenigingsgebouw van SV Zeeburg gebruik blijven maken. SV Zeeburg heeft ervoor gekozen om het huidige clubgebouw volledig te renoveren. Na de verbouwing beschikt de handbalvereniging over een prachtig en ruim gebouw waar veel licht in valt. Voor het gebouw komt een terras met tafels en zo'n 25 stoelen.

Penningmeester Rob van Dijk is namens het bestuur van SV Zeeburg projectleider van de renovatie van het verenigingsgebouw. Architect Ted Vorst heeft het ontwerp gemaakt. Vorst is trainer/coach van het eerste damesteam van de club en trainer van de A-junioren van de dames. Van Dijk: "Wij vinden het belangrijk dat SV Zeeburg de beschikking krijgt over een verenigingsgebouw waar onze leden het hele jaar terechtkunnen. Zij kunnen er rond de trainingen en wedstrijden verblijven en als het mooi weer is lekker op het terras gaan zitten om de wedstrijden te bekijken. Een mooi en modern verenigingsgebouw zal zeker een positief effect hebben op de club."

Vorst licht het ontwerp toe. "Het huidige gebouw wordt voorzien van een nieuwe 'huid' met een zadeldak (punt) en veel glas. Door de hoogte krijgen bezoekers de indruk dat het gebouw veel ruimer is dan nu. De ramen zorgen voor veel licht en bieden mensen de kans om vanuit het gebouw naar onze velden te kijken. Het nieuwe verenigingsgebouw gaat gastvrijheid uitstralen. Het is de bedoeling dat bezoekers zich er thuis voelen." Van Dijk geeft aan dat de vereniging intensief overleg voert met de gemeente Diemen over de plannen om het clubgebouw te renoveren. Het bestuur hoopt binnen afzienbare tijd een omgevingsvergunning bij de gemeente aan te vragen. De bedoeling is om al in het voorjaar met de renovatie te beginnen en de meest ingrijpende werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren. Dat is de periode dat er relatief weinig wedstrijden worden gespeeld en kinderdagverblijf Popeye geen gebruik maakt van het pand.

De renovatie van het verenigingsgebouw kost ongeveer 300.000 euro. SV Zeeburg maakt gebruik van de eenderderegeling van de gemeente. De gemeente betaalt een derde van de kosten, SV Zeeburg leent een derde bij de gemeente en een derde wordt gefinancierd met eigen middelen en eigen inzet. "Wij hopen geld te besparen door zelfwerkzaamheid van leden en hun ouders. Wij hebben veel leden die ervaring hebben in de bouw. Naast Ted hebben wij bijvoorbeeld een lid dat elektricien is, een ander is installateur en een speelster van de dames 1 die Bouwkunde studeert is lid van het projectteam. Nadat wij de vergunningsaanvraag bij de gemeente hebben ingediend zullen wij zo snel mogelijk de zelfwerkzaamheid gaan organiseren. We verwachten dat deze gezamenlijke inspanning ook een 'verenigend' effect zal hebben op onze leden", aldus Van Dijk. SV Zeeburg is ervan overtuigd dat de gerenoveerde accommodatie een positieve uitstraling op de vereniging zal hebben. De club heeft momenteel zo'n 170 leden, van wie er veel in de jeugd uitkomen. De B1-junioren van de meisjes komen uit op het hoogste niveau van Nederland. SV Zeeburg hoopt dat het aantal leden in de toekomst verder groeit en verwelkomt iedereen, zowel jeugd als senioren.

Ook Popeye gaat gebruik maken van verenigingsgebouw