Zondag 1 van SV  Diemen nam het op tegen een team van voormalige spelers.
Zondag 1 van SV Diemen nam het op tegen een team van voormalige spelers. Foto: Yannick uit den Boogaard

SV Diemen trapt 2014 af

DIEMEN - SV Diemen is 2014 begonnen met een nieuwjaarsbijeenkomst op Sportpark De Diemen.

Geheel volgens de traditie van de vereniging werden er zaterdagmiddag twee wedstrijden gespeeld. Tegelijkertijd speelde de zondagselectie van de club tegen een team met spelers die in het verleden deel uitmaakten van de zondagselectie en nam het eerste zaterdagteam van de club het op tegen de veteranen van SV Diemen.

SV Diemen is een vereniging die het goed doet. Eind vorig jaar kon de club het 1.000ste lid inschrijven. Het ging om een jeugdspeler. De club heeft een goede jeugdopleiding waarin veel geld en energie wordt geïnvesteerd. SV Diemen vindt het belangrijk om een club te zijn waar zowel prestatief als recreatief kan worden gevoetbald.

Voorzitter Hans ter Horst is tevreden over de opkomst van meer dan 300 mensen. De voorzitter stond tijdens zijn speech stil bij de leden die vorig jaar zijn overleden. Ook besteedde hij aandacht aan het vervangen van clubblad De Treffer door een website. "Hier kunnen leden zelf een bijdrage opzetten. Uiteraard wordt er wel gefilterd." Het gemeentelijk horecabeleid, waarover de gemeenteraad binnenkort een besluit neemt, stelde Ter Horst ook aan de orde. Als de huidige plannen doorgaan moet de bar een uur na de laatst gespeelde wedstrijd of afgewerkte training dicht. Weinig leden van de club hebben daar begrip voor.

Hans ter Horst wees ook op de belangrijke inbreng van vrijwilligers. De vereniging kan rekenen op de inzet van een groep vrijwilligers van wie er veel al op leeftijd zijn. "Wij hebben behoefte aan meer vrijwilligers. Als er zich in de nabije toekomst geen nieuwe vrijwilligers aanmelden, kan er een situatie ontstaan dat wij voor bepaalde werkzaamheden, zoals het schoonmaken van het clubgebouw, een professioneel bedrijf moeten inhuren. Dat kost geld en zal tot gevolg hebben dat de contributie omhoog gaat. En dat willen de leden natuurlijk niet."