Prijswinnaars Jeroen Klaasse, Marc Lammerts en Marianne van Staa samen met Linda Frantzen van De Herberg.
Prijswinnaars Jeroen Klaasse, Marc Lammerts en Marianne van Staa samen met Linda Frantzen van De Herberg. Foto: Ingrid van Vlijmen

De DiemerNieuwskenners van 2013

DIEMEN - Marianne van Staa, Jeroen Klaasse en Marc Lammerts zijn de DiemerNieuwskenners van 2013. Zij hadden alle vragen goed beantwoord en krijgt een diepe buiging van de redactie.

We waren op de redactie aangenaam verrast door de getoonde kennis van het Diemense nieuws door de inzenders. Zij bleken het lokale nieuws goed gevolgd te hebben het afgelopen jaar. Er waren zelfs meer mensen die ons alle goede antwoorden stuurden en dus moest er geloot worden. Marianne van Staa heeft de eerste prijs gewonnen. De tweede prijs is gewonnen door Jeroen Klaasse en Marc Lammerts is op de derde plaats geƫindigd.

De drie prijswinnaars lezen het DiemerNieuws iedere week, vertelden ze bij de prijsuitreiking. Marc en Jeroen zodra de krant op de mat valt, Marianne digitaal. "Ik heb zo'n nee-nee-sticker maar wil het nieuws wel volgen. Ik woon nog niet zo lang in Diemen, drieƫnhalf jaar, en zo raakte ik snel ingeburgerd", vertelde Marianne. Marc woont nu zes jaar in Diemen en ook hij heeft het dorp via het nieuws in de krant snel leren kennen, gaf hij aan. Voor gemeenteraadslid Jeroen is de krant een goede bron van informatie voor zijn raadswerk.

Marianne stuurde haar antwoorden heel snel in. "Ik zag de quiz in de online krant en vond het zo leuk dat ik meteen alles heb laten vallen waar ik mee bezig was en de quiz ben gaan maken. Veel antwoorden wist ik wel maar ik moet bekennen dat ik sommige vragen wel moest opzoeken. Gelukkig heeft het DiemerNieuws een handig en volledig archief." Ook de andere twee prijswinnaars vertelden dat ze niet alle antwoorden zomaar wisten. "Ik vond de bonusvraag vooral moeilijk, de vragen over politiek waren mij natuurlijk wel bekend", aldus Jeroen. Marc vond de vraag over het lintje voor de burgemeester een echte instinker. Voor Marianne was de vraag over wie de nieuwe directeur van basisschool 't Palet is, het moeilijkst. Voor Marc, die twee kinderen heeft, was dat nou weer een makkelijke.

Marianne heeft een lunch voor twee in restaurant De Herberg gewonnen. "Je ziet mij snel terug", zei zij na de prijsuitreiking tegen eigenaresse Linda Frantzen die de prijs beschikbaar stelde. Jeroen, die twee vrijkaarten won voor een voorstelling in Theater De Omval weet nog niet welke voorstelling het wordt. "Ik denk een cabaretvoorstelling, daar ga ik graag heen." Marc is blij met het verzorgingspakket van parfumerie Douglas. "Het zijn allemaal heerlijke badproducten, daar kan iedereen in ons gezin gebruik van maken."