De opening van de Brede HOED trok veel belangstellenden.
De opening van de Brede HOED trok veel belangstellenden. Foto: Trudy Kroese

De Brede Hoed maandag officieel geopend

DIEMEN - De Brede HOED is maandagochtend officieel geopend. Dit gebeurde tijdens een feestelijk ontbijt dat druk werd bezocht.

De vier huisartsen Groen, Van Grieken, Teszler en Bruinsel zijn sinds 10 december al gevestigd in De Brede HOED. Dat geldt ook voor hun assistenten en de praktijkondersteuners, de kinderfysiotherapeut en de kinderlogopedist. Sinds maandag zijn ook diverse eerstelijnhulpverleners en het Wmo-loket in het pand gevestigd.

Onder de eerstelijnhulpverleners die in De Brede HOED zijn gevestigd zijn afdelingen van de Stichting Welzijn Diemen (de vrijwilligersvacaturebank en Wonen Plus), welzijnsinstelling Madi (ouderenadviseur, sociaal raadsvrouw, maatschappelijk werk), Cordaan en de Amstelring voor de thuiszorg, twee verloskundigen, de organisaties Vida en Nova, een diƫtist, een overgangsconsulente, twee ergotherapeuten, het steunpunt huiselijk geweld, het steunpunt Mantelzorg, een logopediste en de schoolbegeleidingsdienst van het ABC. Ook het Ouder en Kind Centrum van de GGD heeft met het consultatiebureau, de jeugdgezondheidszorg en de opvoedadviseur ruimte in De Brede HOED.

Namens de gemeente zijn ook de consulenten van de Wmo verhuisd naar De Brede HOED.

Alle huisartsen en de eerstelijnhulpverleners zijn gevestigd op de begane grond van het pand. Daarboven zijn 35 huurwoningen voor de vrije sector gebouwd. Ongeveer de helft van die woningen is inmiddels al verhuurd.

De wethouders Grondel en Scholten spraken namens de gemeente hun waardering uit voor de Brede HOED.

De Brede HOED is een aanwinst waarvan veel inwoners van Diemen gebruik zullen maken.