'Samen doen we het behoorlijk goed'

DIEMEN - Burgemeester Amy Koopmanschap heeft in haar speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente mensen opgeroepen om initiatieven en activiteiten te ontwikkelen die tot gevolg hebben dat het Diemerplein een leuke en gezellige ontmoetingsplek kan worden.

De burgemeester stond vooral stil bij wat er goed gaat in Diemen. Uiteraard besteedde zij ook aandacht aan minder goede zaken.

De burgemeester is van mening dat 2013 Diemen veel goeds heeft opgeleverd: de Campus Diemen Zuid, de verdere ontwikkeling van winkelcentrum Diemerplein, de facelift van de groene omgeving van het winkelcentrum, de vele initiatieven op het gebied van groen en duurzaamheid van scholen, bedrijven en particulieren, de ontwikkeling van Plantage De Sniep, de bouw van de brede school in Diemen-Noord, het speelterrein aan het Van Markenplantsoen, het oplopende aantal deelnemers van Burgernet en de inzet van de vele vrijwilligers in Diemen.

Zij gaf ook toe dat er ook in Diemen aanleidingen zijn voor geklaag. Als voorbeelden noemde zij het parkeerbeleid, te weinig toezicht, overlast van wegwerkzaamheden en de schade die is aangericht door het afsteken van vuurwerk. Zij trok de conclusie dat in het algemeen al te veel negativiteit niet nodig is. Koopmanschap is trots op de vitale, dynamische en levendige gemeenschap. "Die trots moeten wij samen juist meer uitdragen. Onze tweejaarlijkse burgerpeiling laat keer op keer zien dat we in Diemen meer dan gemiddeld tevreden zijn. Dat is niet voor niets. Laten we daar niet te bescheiden in zijn. We doen het samen behoorlijk goed, dat mag best wat ruimer doorklinken en u bent daar ook allemaal ambassadeur in", aldus Koopmanschap. Zij riep alle inwoners van Diemen om tijdens de komende twee verkiezingen (Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen) vooral hun stem uit te brengen. Zij hoopt dat het opkomstpercentage van de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 (48.8) wordt overtroffen.

Vervolg op pagina 5.