De kameel trok veel aandacht.
De kameel trok veel aandacht. Foto: Aram Goudsmit

Deelnemers kerstommegang trotseren regen en wind

DIEMEN - Het zat de deelnemers aan de kerstommegang dit jaar niet mee. Zij liepen door regen en wind van het gemeentehuis naar de kerk Sint Petrus' Banden. Maar jong en oud genoten van de tweede editie van de kerstommegang.

De deelnemers verzamelden zich op kerstavond rond 17.00 uur bij het gemeentehuis. Zij hadden allemaal regenkleding aan en een paraplu in de hand. Een grote kameel trok de aandacht van de toeschouwers. De Neuteblazers zorgden voor muziek. Burgemeester Amy Koopmanschap las op het plein voor het gemeentehuis een stuk uit het kerstverhaal voor.

De route van de kerstommegang was ditmaal anders dan vorig jaar. Er werd van het gemeentehuis, via het Diemerplein koers gezet in de richting van de Diemer Apotheek. Daar las Carla Willemse een stuk uit het kerstverhaal voor. Op het Van Medenbach Wakkerplein las Gina Miltenburg voor. Zij is de echtgenote van de voormalige huisarts Wim Miltenburg. Via de Burgemeester van Tienenweg trok de stoet in de richting van de kerk de Ontmoeting. Daar was het de beurt van Jacques Groot om voor te lezen.

Het eindpunt van de kerstommegang was het plein voor de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden. Han Hartog, diaken van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden, las daar als laatste een stuk uit het kerstverhaal voor. Terwijl de kerkklokken het kerstfeest aankondigden konden deelnemers aan de kerstommegang een warm glas drinken: er was keuze tussen glühwein en chocolademelk. Ad Jansen, een van de initiatiefnemers, is zeer te spreken over de kerstommegang. "Het was slecht weer, maar er waren toch veel mensen aanwezig. De sfeer was heel goed en wij hebben veel positieve reacties ontvangen. Wij zijn ontzettend blij met de hulp van Scouting Diemen."