Steunpunt politie campus gaat open

DIEMEN - Het steunpunt van de politie van wijkteam Diemen op de Campus Diemen Zuid gaat vandaag (2 januari) open. Gerard Doornekamp, buurtregisseur buitengebied van de politie, zal hier regelmatig aanwezig zijn.

De omgeving achter het station in Diemen-Zuid heeft sinds de zomer een metamorfose ondergaan. In de kantoorgebouwen waarvan er diverse al jaren leeg stonden zijn appartementen voor studenten gebouwd. Op de studentencampus wonen nu zo'n zeshonderd studenten, in het najaar loopt dit aantal op tot meer dan duizend studenten.

De politie van wijkteam Diemen speelt hierop in met de opening van een steunpunt op het terrein van Campus Diemen Zuid. Doornekamp: "Ik zal twee avonden per week vanuit het steunpunt werken. Dat betekent niet dat ik dan de hele avond in het steunpunt aanwezig ben, want ik ga zoveel als mogelijk de wijk in: lopend, op de fiets of op de brommer. Het is belangrijk dat politiemensen zichtbaar zijn en kunnen worden aangesproken. De beveiligers die op de studentencampus werken hebben mijn telefoonnummer. Dus mensen die naar mij op zoek zijn kunnen mij bellen en een afspraak maken. Bij het steunpunt kunnen overigens geen aangiften worden gedaan of gevonden voorwerpen worden afgegeven. Daarvoor dienen mensen naar het politiebureau in het centrum te gaan."

De omgeving van station Diemen-Zuid is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Waar vroeger alleen bedrijven waren zijn er nu in de omgeving containerdorpen voor studenten en buitenlandse werknemers en sinds kort dus de Campus Diemen Zuid, waar naast appartementen voor studenten ook horecabedrijven en winkels zijn gevestigd. "De omgeving is veranderd en daar spelen wij als politie op in door het steunpunt te openen", aldus Doornekamp.
De eigenaar van de studentencampus huurt zeven dagen per week 24 uur per etmaal particuliere beveiligers in. Doornekamp en zijn collega's werken nauw met hen samen.

Vervolg op pagina 2.