Sv Diemen was sterker dan Altius.
Sv Diemen was sterker dan Altius. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen wint van Altius: 2-1

DIEMEN Sv Diemen heeft zaterdag voor eigen publiek met 2-1 gewonnen van Altius. Bij rust was de stand 1-0.

Sv Diemen kwam al na drie minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Davy Pielstroom. Hij scoorde op aangeven van Rick de Jong. Twintig minuten na de hervatting bepaalde Gianno Dos Passos de stand op 2-0. In de 67ste minuut van de wedstrijd kwam Altius terug in de wedstrijd (2-1) na een eigen doelpunt van Joey van Rookhuizen.

Onder controle

Raymond Aarts, die samen met Bas van Bergen en Leroy Kroese de technisch staf van sv Diemen vormt, is heel blij met de overwinning op het sterke Altius. "Het was een wedstrijd waarin niet veel kansen werden gecreƫerd. Maar wij hadden de wedstrijd wel onder controle. Toen Altius op 2-1 was gekomen was het toch even oppassen, want Altius is een ploeg die veel scoort. Maar wij zijn erin geslaagd om de overwinning veilig te stellen. Een heel mooi resultaat."

Sv 's-Graveland, dat zaterdag met 0-5 won van BZC' 13, is met 53 punten uit 22 duels koploper in de Vierde Klasse C. SV 's-Graveland heeft nog een overwinning nodig om kampioen te kunnen worden. Altius staat na de nederlaag tegen sv Diemen nog steeds op de tweede plaats van de ranglijst. Die ploeg heeft na 22 duels 43 punten.

Real Sranang won zaterdag de uitwedstrijd tegen ASV '65 met 2-4 en staat met 42 punten uit 22 wedstrijden op de derde plaats. SV Diemen staat op de vierde plaats. Sv Diemen heeft eveneens 42 punten uit 22 duels, maar een minder doelsaldo dan Real Sranang.

In verband met Koningsdag wordt er komend weekeinde niet gevoetbald in de Vierde Klasse C. SV Diemen speelt op zaterdag 4 mei een uitwedstrijd tegen VV Nederhorst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.