De wand met de gedichten.
De wand met de gedichten. Foto: Trudy Kroese

Gedichten herdenkings-bijeenkomst in gemeentehuis

DIEMEN Het 4 Mei Comité Diemen en kinderburgemeester Feija Bogaards hebben vorige week de gedichten en verhalen beoordeeld die door leerlingen van de basisscholen in Diemen zijn gemaakt voor de herdenkingsbijeenkomst die op 4 mei in het gemeentehuis wordt gehouden.

"Het 4 Mei Comité Diemen is heel blij dat dit jaar alle zeven basisscholen in Diemen hebben meegedaan met de gedichten/verhalenwedstrijd voor de herdenking op 4 mei. Kinderen van onze basisscholen werken al heel veel jaren mee om de herdenking op 4 mei in het gemeentehuis een speciaal tintje te geven", aldus Josje Kronenberg-Heijne, voorzitter 4 Mei Comité Diemen.

Verantwoording

Het 4 Mei Comité Diemen en kinderburgemeester Feija Bogaards hebben per school de mooiste gedichten en verhalen uitgekozen. "Zoals elk jaar was het een hele verantwoording om uit alle inzendingen de beste te kiezen", aldus Josje Kronenberg-Heijne.

Voorlezen

De door de jury uitgekozen gedichten en verhalen mogen door de kinderen zelf worden voorgelezen tijdens de herdenkingsbijeenkomst in het gemeentehuis. Die bijeenkomst op 4 mei begint om 19.00 uur.

Gemeentehuis

De gedichten en verhalen hangen op een bord op de begane grond van het gemeentehuis. De gedichten en verhalen zijn ook in de week na de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei nog te zien. Het 4 Mei Comité Diemen hoopt dat veel inwoners van Diemen het werk van de kinderen komen bekijken.