Schetsontwerp voor Natuurpark Spoorzicht

DIEMEN Het college van B en W heeft een schetsontwerp voor Natuurpark Spoorzicht vastgesteld. 

Natuurpark Spoorzicht heeft grote waarde voor de natuur. Er leven onder meer diverse beschermde diersoorten. Het is belangrijk om deze waardevolle natuur ook voor de toekomst te behouden. Tegelijkertijd wil het college van B en W het park beter toegankelijk en aantrekkelijker maken voor bezoekers met vlonderpaden en natuurlijke speelplekken bijvoorbeeld. Maar wel met zo min mogelijk ingrepen in de bestaande natuur. De natuur staat voorop, ruimte voor recreatie wordt daarbinnen gevonden.
Hiervoor is nu het schetsontwerp vastgesteld, een volgende stap in de ontwikkeling van Natuurpark Spoorzicht. Wethouder Matthijs van den Berg van Natuur en Dierenwelzijn: “Er ligt nu een mooi schetsontwerp waarin alle ruimte is voor de natuur en de dieren die er leven. Maar waarin we ook zorgen dat bezoekers makkelijker door het park kunnen lopen én waarin we ruimte vinden voor recreatie en natuuronderwijs. Voor het schetsontwerp hebben we de reacties van omwonenden en bezoekers van het park gebruikt. Ook de waardevolle inzichten van de Werkgroep Spoorzicht zijn erin meegenomen.”

De natuur in het gebied wordt in het ontwerp verder versterkt. Bijvoorbeeld door het maken van broeihopen voor ringslangen, het uitdiepen en openmaken van poelen en het inrichten van een rustgebied voor dieren. Zo ontstaat een gevarieerder landschap dat het gebied aantrekkelijk maakt voor meer verschillende soorten dieren. Natuurpark Spoorzicht is erg drassig en soms moeilijk begaanbaar. Een aantal paden wordt daarom opgehoogd. Van den Berg: "Bovendien leggen we een rolstoeltoegankelijk vlonderpad aan. We maken een extra ingang aan de zuidoostkant van het park."

3