Woningbouw Buitenlust

Vervolg van voorpagina.

Volgens de gemeente zal het park in overleg met bewoners opnieuw worden ingericht. Daar is zou al geld voor zijn gereserveerd. Maar volgens de bewonersvereniging zijn dit geen juridisch harde toezeggingen en daarmee is de compensatie voor het verlies aan groene speelruimte in Buitenlust dus niet gegarandeerd. Dat kan voor de Raad van State een reden zijn om in te grijpen.

De bouw van het wooncomplex in Buitenlust zal ook zorgen voor een toename van verkeer in de wijk. “Een hele rustige wijk”, aldus de raadsvoorzitter. Maar de gemeentewoordvoerder meldde dat de toename van verkeer gering zal zijn. Dat blijkt uit onderzoek. “Maar percentueel gezien is het wel een forse toename”, reageerde de raadsvoorzitter.
De bewoners en bezoekers van het nieuwe wooncomplex moeten ook gebruik maken van het grote parkeerterrein in de wijk. Volgens de raadsvoorzitter lijkt die voldoende plek te hebben, zo constateerde hij. Maar een woordvoerder van de bewonersvereniging haalde hem uit die illusie. Overdag kunnen er wel lege plekken zijn, maar ’s avonds is dat wel anders, stelde hij. “Ook ’s avonds is er een fors aantal lege plekken”, reageerde de gemeentewoordvoerder.

De uitspraak wordt binnen een maand verwacht.


Spoorzicht

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Van den Berg: "We leggen ook een natuurlijke speelplek aan voor kleine kinderen en een klimbos voor grotere kinderen. Zo is het ook voor jonge en oudere bezoekers een aantrekkelijk park."
In de komende periode kunnen mensen reageren op het schetsontwerp. Met de reacties maakte de gemeente een voorlopig ontwerp en daarna een definitief ontwerp. "We verwachten in het voorjaar van 2025 te beginnen met het werk in het park. In sommige perioden kan er niet gewerkt worden, om dieren niet te storen in de zomer en door de drassige ondergrond in de winter. We verwachten dat begin 2026 alles klaar is. Begin 2023 is de spooronderdoorgang aan de Ouddiemerlaan in gebruik genomen. In de komende periode richten we de stationsomgeving opnieuw in: modern, groen, duurzaam, veilig en vooral mooi. We werken aan zeven projecten, waarvan de ontwikkeling van Natuurpark Spoorzicht er één is.”