De Watertank.
De Watertank.

Faye van 't Hull steunt school in Oeganda

DIEMEN Wereldwinkel Het Elsengroen vierde in september het 25-jarig bestaan.

Tijdens dit feest met het thema 'Eerlijk Delen Wereldwijd' kreeg onder andere Faye van ‘t Hull de kans om haar project voor een basisschool in Oeganda te presenteren. Met de steun van Het Elsengroen en de verdubbeling van de gemeente Diemen kon ze haar project verder ontwikkelen door een watertank te kopen. De basisschool is namelijk afhankelijk van regenwater en nu kan er tijdens het regenseizoen 10.000 liter worden opgeslagen. 

Foto

Faye werd verrast door deze feestelijke foto met persoonlijke boodschap vol dankbaarheid van de leraren en leerlingen van de Ruhija Primary School. Met eerdere steun van de vrijwilligers van Het Elsengroen kon ze 30 matrassen kopen voor de weeskinderen die in de school wonen.

Faye is blij met deze mooie start van het project en hoopt de school op langere termijn samen met Het Elsengroen te kunnen ondersteunen. Met goed basisonderwijs is de kans groter dat de kinderen zich ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf en kunnen doorstuderen. Faye is de hardwerkende vrijwilligers van Het Elsengroen en de gemeente Diemen dan ook zeer dankbaar.