Diemenaar (21) overleden na steekpartij

DIEMEN De 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen is zondagavond overleden nadat hij was neergestoken tijdens het festival Solid Grooves in Amsterdam.

Bij de politie kwamen zondagavond rond 21.20 uur meldingen binnen dat bij een ruzie op een festivalterrein gestoken zou zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze drie slachtoffers aan. Jimmy Schepers is direct gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later aan zijn verwondingen overleden. De andere twee slachtoffers, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam, zijn ter behandeling van hun verwondingen ook overgebracht naar ziekenhuizen. Zij zijn buiten levensgevaar. De politie heeft drie verdachten aangehouden naar aanleiding van de steekpartij. Twee van hen konden op het festival zelf worden aangehouden. Een derde verdachte werd later opgepakt.
Er zijn op sociale media veel reacties geplaatst. Jimmy Schepers was een jonge man met veel vrienden en vriendinnen. De verslagenheid is goot. Familie, vrienden en kennissen hebben dinsdagmiddag stilgestaan bij de dood van Jimmy Schepers. Zij verzamelden zich bij het restaurant van de familie in Amsterdam.
Burgemeester Boog reageert op de dood van Jimmy Schepers. ''Ik ben geschokt door het overlijden van Jimmy. Het is afschuwelijk wat er afgelopen weekend gebeurd is. Een jong leven dat zo abrupt en zinloos ten einde komt, is in alle opzichten vreselijk. Dat raakt ons als samenleving natuurlijk, maar nog veel meer de mensen in zijn directe omgeving. Onze gedachten gaan dan ook uit naar zijn familie, vrienden en al zijn andere dierbaren. Wij leven met hen mee. Ik hoop dat alle informatie die er is beschikbaar komt voor de politie en de verantwoordelijke gestraft gaat worden voor dit verschrikkelijke misdrijf. Ik roep dan ook iedereen op alle informatie en beelden met de politie te delen."

3