Duco (links) en Bas van den Broecke hebben in Naarden een ooglidcorrectiekliniek geopend.
Duco (links) en Bas van den Broecke hebben in Naarden een ooglidcorrectiekliniek geopend. Foto: © Bob Awick

VandenBroecke kliniek nu ook in 't Gooi

Naarden Een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland is ongetwijfeld de ooglidcorrectie, bij de VandenBroecke Kliniek wordt deze dagelijks uitgevoerd. Sinds kort niet alleen in Leiden, maar voortaan kunnen mensen voor een open en minder vermoeide blik ook terecht in Naarden.

Ze zijn samen opgegroeid, gingen samen op kamers, zijn beste vrienden, maar dat ze ooit samen een bedrijf zouden runnen, nee, dat had Bas van den Broecke niet kunnen voorspellen. "En toch is het zo: samen met Duco run ik de VandenBroecke Kliniek, dé specialist in ooglidcorrecties. Dat gaat zo goed dat we hebben besloten ook een vestiging in het Gooi te openen. Het is fijn om dat samen te kunnen doen, met familie te werken; je vertrouwt elkaar en weet wat je aan elkaar hebt."

IJzersterk team

De VandenBroecke Kliniek was de eerste kliniek die zich uitsluitend op ooglidcorrecties richtte. In Nederland is het de grootste kliniek voor ooglidchirurgie, gespecialiseerd in onder- en bovenooglidcorrecties, wenkbrauwlifts en uitgebreide midfacelifts. "We behandelen al jaren de meeste cliënten en worden gewaardeerd met dikke negens. Daar zijn we best wel trots op." Bas benadrukt dat dit zonder hun ijzersterke team nooit was gelukt. "Het team is onze kracht. Van de receptioniste tot de chirurg: Duco en ik zijn ons bewust van het belang van iedereen. Binnen het team kan iedereen op alle vragen antwoord geven, mensen geruststellen en verder helpen. Het is die geoliede machine waar we echt trots op zijn."

Vol passie vertelt Bas over zijn werk. "Wij veranderen het uiterlijk van mensen niet wezenlijk, maar geven ze weer wat jaren terug. De vraag naar ooglidcorrecties groeit en dat heeft er onder meer mee te maken dat mensen gemiddeld steeds ouder worden. Maar ouder worden hoeft gelukkig niet meer te betekenen dat je er ook oud uit gaat zien. Als je lekker in je vel zit, goed voor jezelf zorgt, maar je gezicht een ander verhaal vertelt, dan is er de mogelijkheid om dit weer meer in evenwicht te brengen. We veranderen niets aan de vorm van het gezicht, we zorgen alleen voor een frissere, meer open blik. Het grappige is dat de omgeving vaak niet eens ziet dat iemand een ooglidcorrectie heeft laten doen, ze krijgen meestal vooral te horen dat ze er zo fris en uitgeslapen uitzien."

Naast het cosmetische aspect is er volgens Bas ook een functioneel aspect. "Mensen die last hebben van overhangende oogleden trekken vaak ongemerkt gedurende de dag hun wenkbrauwen op om beter te kunnen zien. Dat kan, naast een vermoeid gevoel, ook spanningshoofdpijn veroorzaken. Pas nadat ze een ooglidcorrectie hebben ondergaan, ontdekken ze hoe vermoeiend het was om altijd maar met opgetrokken wenkbrauwen door het leven te gaan."

Twee weken terug is de kliniek in Waterfront, het voormalige clubhuis van de golfbaan in het Naarderbos, officieel geopend. "We zijn helemaal verliefd geworden op deze plek. Met uitzicht over het Gooimeer is het echt een pareltje. Goed te bereiken en volop parkeergelegenheid."

VandenBroecke Kliniek | IJsselmeerweg 100 | Waterfront www.vandenbroeckekliniek.nl