Burgemeester sluit bedrijfsunit na afgaan explosief

DIEMEN Op bevel van burgemeester Boog is vorige week woensdag een bedrijfsunit op bedrijventerrein Verrijn Stuart met spoed voor onbepaalde tijd gesloten.

In de nacht van vorige week dinsdag op woensdag rond 01.00 uur ging bij het bedrijf in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Verrijn Stuartweg een explosief af. Het explosief werd geplaatst bij de voordeur van het bedrijf, wat zorgde voor een kleine brand bij het bedrijf. Niemand raakte gewond. De schade aan het bedrijfspand is fors.

Bevoegdheid

Burgemeester Boog: “Als burgemeester heb ik op grond van de Gemeentewet de bevoegdheid panden te sluiten als daar een goede aanleiding voor is. De bedrijfsunit is gesloten vanwege de vrees dat het geopend blijven van de openbare inrichting ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde. Dit besluit heb ik genomen op basis van alle beschikbare politie-informatie. Het pand kan pas weer open als er meer bekend is over de aanleiding en de dader(s) en de vrees voor herhaling niet meer bestaat. Uiteraard onderzoekt de politie deze zaak zorgvuldig. In diezelfde nacht was er elders in Diemen een brandje geconstateerd bij de voordeur van een woning. Onderzocht wordt of er een connectie is met het incident met het explosief.”

Getuigen

Het onderzoek van de politie naar beide incidenten is nog bezig. De politie komt graag in contact met getuigen van de twee incidenten die zij nog niet heeft gesproken. Ook komt de politie graag in contact met mensen die over meer informatie beschikken of mensen die over beelden beschikken. Zij kunnen contact opnemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.